Pótfelvételi: Szegeden 9 karon és a tanárképzési központban

2013. augusztus 12-ig lehet pótfelvételizni. A Szegedi Tudományegyetem 9 kara és Tanárképzési Központja várja a jelentkezőket. „Nem érdemes egy évet kihagyni és várni, az SZTE-diploma jó belépő a munkaerőpiacra” – érvel a továbbtanulás mellett Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes.

Pótfelvételivel a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre azok is bejuthatnak, akiket a megjelölt szakok egyikére sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy eddig még nem jelentkeztek továbbtanulni. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 13 képzési területen hirdet pótfelvételit, összesen 10 ezer 807 helyre várják a jelentkezőket.

– A mostanra kialakult szabályok szerint a második körben költségtérítéssel kínált SZTE-szakokra érdemes jelentkezni, hiszen itt minőségi képzést kap a továbbtanuló. Az SZTE-diplomával könnyű elhelyezkedni a munkaerőpiacon, igazolják a felmérések – érvel Homoki-Nagy Mária, az SZTE oktatási rektorhelyettese a pótfelvételi mellett.

Az SZTE 9 kara (ÁJTK, BTK, ETSZK, GTK, GYTK, JGYPK, MGK, MK, TTIK) és az egyetem Tanárképzési Központja összes meghirdetett képzési formájára nappali tagozatra 5 ezer 138, míg a munka mellett is elvégezhető esti és levelező munkarendre 5 ezer 381, a GTK-n távoktatásra 288 pótfelvételiző jelentkezhet. Több karon hirdetnek felsőfokú szakképzési lehetőségeket is. Az önköltségi díj összege félévente a 130 ezer forinttól a 300 ezer forinton át a gyógyszerésznek készülőknél kért 750 ezer forintig terjed.

Mesterszakra – többek között tanárnak – is lehet jelentkezni. Az SZTE 6 kara (ÁJTK, BTK, GTK, JGYPK, MK, TTIK) hirdet továbbtanulási lehetőséget az alapképzésen túljutott hallgatóknak – félévente 225-350 ezer forint közötti önköltségi díjért.

Részletek: http://www.u-szeged.hu/potfelveteli-szte

– A legjobban tanuló önköltségi díjas hallgatók számára adott a lehetőség, hogy majd átkerüljenek állami ösztöndíjas helyre, ha teljesítik az ehhez szükséges feltételeket – emlékeztet a rektorhelyettes.

Pótfelvételivel jelentkezni egyetlen képzésre lehet, kizárólag elektronikus úton, legkésőbb 2013. augusztus 12-ig. Az e-felvételi jelentkezést az űrlapok elmentése után legkésőbb augusztus 14-ig hitelesíteni is kell az ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220). A ponthatárokat előre láthatólag 2013. augusztus 29-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

A további tudnivalókat részletezi a www.felvi.hu.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.