Elérhetők a legújabb Campus Hungary ösztöndíjfelhívások

A Balassi Intézet 2014. október 1-jén hetedik alkalommal hirdette meg az Európai Unió támogatásával megvalósuló Campus Hungary program ösztöndíjait, melyekre a magyarországi konvergenciarégiók felsőoktatási intézményeinek hallgatói és munkatársai, így a Szegedi Tudományegyetem polgárai is pályázhatnak.

A magyarországi konvergenciarégiók (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl) felsőoktatási intézményeinek hallgatói és munkatársai az összes ösztöndíjtípusra pályázhatnak, vagyis a hallgatók féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, valamint rövid és csoportos tanulmányútra, a felsőoktatási munkatársak rövid és hosszú tanulmányútra. Az ösztöndíjfelhívások, melyek valódi mobilitási lehetőségeket kínálnak a világ minden tájára, már elérhetők a Campus Hungary oldalán. Pályázni 2015. január 1. – 2015. június 30. közti megvalósítási időszakra lehet, a beadási határidő 2014. október 27., 12 óra. A rövid határidő miatt érdemes tehát már most regisztrálni a honlapon, tanulmányozni a pályázati lehetőségeket, és felvenni a kapcsolatot a külföldi partnerekkel, illetve megkezdeni a pályázathoz szükséges formanyomtatványok beszerzését, hogy a pályázati időszak zárultáig (október 27., 12 óra) minden dokumentum feltöltése megtörténhessen. Jelentkezni egyébként kizárólag elektronikusan lehet.

 

Campus Hungary pályázat Erasmus+ ösztöndíjas hallgatóknak

 

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Mobilitási Iroda Campus Hungary pályázatot hirdet Erasmus+ ösztöndíjat elnyert részképzős és szakmai gyakorlatos hallgatók számára a 2014/2015-ös tanévre. A pályázat lehetőséget biztosít az SZTE Erasmus+ösztöndíjat elnyert hallgatói számára az európai uniós ösztöndíj összege helyett a Campus Hungary magasabb ösztöndíját választani az Erasmus+ zero grant státus megtartása mellett.

Pályázatot nyújthatnak be Erasmus+ ösztöndíjat már elnyert, teljes tanévre kiutazó, kiutazott hallgatók 2014/2015-ös tanév 2. félévére, ebben az esetben az első félévi ösztöndíjuk Erasmus-forrásból, a második féléves ösztöndíjuk Campus Hungary-forrásból származik majd. Pályázhatnak Erasmus+ ösztöndíjat az első szemeszterre már kiutazó, kiutazott hallgatók, amennyiben hosszabbítani kívánnak a 2014/2015-ös tanév 2. félévére, ebben az esetben az első félévi ösztöndíjuk Erasmus-forrásból, a második féléves ösztöndíjuk Campus Hungary-forrásból származik majd, valamint a 2014/2015-ös tanév 2. félévére Erasmus+ pótpályázatot benyújtó hallgatók, ebben az esetben az ösztöndíjuk teljes egészében Campus Hungary-forrásból származik majd.

A Campus Hungary ösztöndíjra pályázatot benyújtó, de azt el nem nyerő hallgatók megőrzik Erasmus+ ösztöndíjra való jogosultságukat. A pályázatokat 2014. október 8-án 12 óráig várják a Nemzetközi Mobilitási Irodába. A felhívásról további információ itt.

Az aktuális ösztöndíjpályázatokról folyamatosan tájékoztat az SZTE Mobilitási Iroda honlapja.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.