borito

III. Design- és művészetmenedzsment Fesztivál

2021 szeptemberében a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon is elindult a Design- és művészetmenedzsment mesterképzés, a legelső évfolyam fejében pedig egyúttal megszületett a Fesztivál ötlete is. A fiatalok idén tavasszal, május 4-én és 5-én harmadik alkalommal rendezik meg az eseményt, amely 2023-ban a függetlenség témája köre épül. A kétnapos rendezvénynek a Grand Café ad otthont.

A III. Design- és művészetmenedzsment fesztivált az SZTE BTK Design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgatói szervezik, hallgatótársaik, szakmabeliek, szegedi fiatalok és minden érdeklődő számára. A kétnapos rendezvény célja, hogy népszerűsítse a művészeteket, bemutassa a magyar tervezőket és alkotókat szélesebb körben, ezzel együtt szakmai párbeszédeket kezdeményezzen és közben felpezsdítse a művészeti életet Szegeden.


A fesztivál tervei hosszú távra szólnak, mely tervekben továbbra is elsődleges a hallgatói kezdeményezés és összefogás megtartása egy olyan rendezvény megszervezésére, amely a legkülönfélébb művészeti ágakat hivatott összefogni, akár többnapos rendezvénysorozatban.


A panelbeszélgetések mellett élőzenés programok is lesznek, illetve a rendezvény időtartama alatt a helyszínen egy tervezőikiállítás is megtekinthető lesz.


Az esemény ingyenes, de asztalfoglalás javasolt.


Program


Május 4. - KONFERENCIANAP

10.00 Megnyitóbeszédet mond Prof. Dr. Pavlovits Tamás tanszékvezető egyetemi tanár, SZTE BTK Filozófia Tanszék.

10.00-16.00 "Független A..." konferencia - a részletes program itt elérhető!

10.00-17.00 Tervezői vásár: bemutatkoznak az alföldi régió designerei.

18.00 Sebők Sarolta fotókiállításának megnyitója. Megnyitja: Szabó Fruzsina SZTE BTK Művészettörténet specializáció, 2. évfolyam.


Május 5.

12.00-18.00 Tervezői vásár: bemutatkoznak az alföldi régió designerei.

13.00-14.00 German Kinga, Fogarasy Tamás (MOME): Digital Didactics In Art Education (DIDAE) online művészet- és design oktatási platform bemutatása.
14.00-15.00 Interaktív program.

15.30-17.00 Tárgyainkhoz fűződő viszony/unk. TEDxBalaton nyitott beszélgetés a résztvevők aktív bevonásával.

18.00-19.30 Függetlenül. Előadás és beszélgetés Oltai Katával.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!