borito

BTK-s hallgatók is részt vesznek a következő TEDxBalaton megszervezésben

Igazi TED-es élménynek lehet részese az, aki június 10-én ellátogat a balatonfüredi Szabadidő- és Konferenciaközpontba. A TEDxBalaton szervezői ugyanis idénre is igazi intellektuális dzsemborit ígérnek: a Balaton ökológiája, történelme, gasztronómiája kerül majd a középpontba. A mostani együttműködés alapján az Szegedi Tudományegyetem hallgatói is aktívan részt vesznek a mintegy ötszáz fős rendezvény megszervezésében.

Az alapítók, Sághy Krisztina és Végvári Imre már több TEDx konferencia megalkotásában részt vettek az elmúlt évek során, 2022-ben pedig elindították saját rendezvényüket, a TEDxBalatont:

- Úgy gondoljuk, hogy egyre többen vagyunk a Balatonon, költözünk le, vagy csak élünk ott félig, akik szívesen vennénk részt párbeszédben, kulturális eszmecserében. Így indítottuk el a projektet, és megkaptuk a TEDxBalaton licence-et, valamint a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 támogatását. Hosszú távban gondolkozunk, egy olyan platformot szeretnénk teremteni, ami egyre nagyobb és termékenyebb lesz – mondta Sághy Krisztina.

 

A balatoni TEDx előadásait egy szakértő zsűri segítségével választották ki az 50 jelentkezőből, a végleges előadói lista az ő szavazataik és az előzetesen megkeresett előadók névsorából állt össze. A TEDxBalaton idén is több témakört fog körüljárni: ilyenek a fenntarthatóság, az innováció és az inspiráló emberi történeteket. Az előadók között megtalálhatjuk Nyáry Krisztián írót, Smiló Dávid építészt, Csalár Bence divatszakértőt, de Guld Ádám, az egyik legismertebb kortárs médiakutató is jelen lesz az eseményen.

 

Az SZTE BTK design- és művészetmenedzsment mesterszak és a TEDxBalaton április 18-án hivatalosan is megkötötte intézményközi megállapodását. Ennek keretében jelenleg két hallgató teljesíti szakmai gyakorlatát a szervezetnél, ebbe pedig a rendezvény megszervezése, kommunikációja, illetve a Balaton design kiállítás körüli munkálatok is beletartoznak. Az együttműködést hosszú távra tervezik: a rendezvény ezután minden évben számít majd a szegedi hallgatók munkájára.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!