csanyi-geczi-karuzel

Író tudósok és kutyáik az AudMaxban

Egy több szempontból is különleges könyvbemutatóra került sor október végén a Bölcsészkar Auditorium Maximumában, melynek legnagyobb sztárjai – talán a többi résztvevő megbocsátja – Janka és Buborék voltak.



„Mihez kezdenénk, ha holnaptól ezer évig élhetnénk? Hogyan ad értelmet az ember saját pillanatnyi létének a földi élet végtelen folyamatában? Értelmezhető-e evolúciós szempontból a kultúra és a morál? Hogyan okoz tragédiát a legjobb emberi szándék is? Miért vágyakozunk mindig máshová, és miért keressük a kapcsolatot földön kívüli fajokkal, ha még a delfinekkel sem tudtunk egy jót beszélgetni?” – ezekkel a kérdésekkel ragadja meg az olvasói figyelmét az Őszi kék c. könyv ajánlójában a két szerző, Csányi Vilmos és Géczi János, akiket az Őszi Kulturális Fesztivál keretében látott vendégül október 30-án az SZTE BTK.


A világhírű etológussal és a Szegeden diplomázó, majd azóta több más magyar egyetemen dolgozó antropológussal – akiknek közös vonása, hogy nem csupán tudományos, hanem szépirodalmi munkásságuk is igen jelentős – a kar általános dékánhelyettese, Sándor Klára beszélgetett. Az elhangzó kérdések részben persze érintették a fentebb idézett témákat, de semmiképp sem lőtték le a „poént”, ahogy mondani szokás – legföljebb kedvcsinálóként szolgáltak a nemcsak tartalmában, de küllemében is roppant színvonalas kötet elolvasására.


Ha pedig a közönség tekintete olykor-olykor elkalandozott az izgalmas beszélgetésről, az kizárólag a két másik vendégnek, Jankának és Buboréknak volt köszönhető. A szerzők kutyái ugyanis szokás szerint ezúttal is elkísérték gazdáikat a bemutatóra, s természetesen róluk is szó esett a beszélgetés során, mely teljes egészében megtekinthető az SZTE BTK YouTube-csatornáján:



Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.