Doktorandusz Kutatóúton - Forráscsoportok Kamarakonferencia


DoktoranduszKutatouton


A Doktoranduszok Országos Szövetsége célja a hazai doktori hallgatók összefogása egy tudományos közösségben (jelmondata: "Közösség a tudományért"). Az érdekképviseletet ellátó doktorandusz önkormányzatok mellett a DOSz tudományos osztályainak célja olyan fórumok teremtése, amelyek keretében a doktori hallgatók tudományos kutatásai szakspecifikus közösségekben bontakozhatnak ki. A Történelem- és Politikatudományi Osztályban a történeti, politikatudományi és kultúratudományos témákkal foglalkozó hallgatók, fiatal kutatók tömörülnek, és kapnak teret a bemutatkozásra workshopok, konferenciák keretében.

A Doktorandusz Kutatóúton hagyományosan a TePO évzáró rendezvénye, ahol az osztály tagjai (doktori hallgatók, doktorjelöltek) egy kijelölt koncepció mentén mutatják be kutatásaikat társaiknak, és az érdeklődő közönségnek.
2016-ban is Szeged és a Móra Ferenc Szakkollégium adott otthont a rendezvénynek, melynek akkori témája a módszertan volt. Idén azokat a forrásokat veszik górcső alá, amelyekkel egy történész, politológus vagy néprajzos fiatal kutató dolgozik. Az idei év különlegessége, hogy a szervezet teret ad olyan alap- vagy mesterszakos hallgatóknak is, akik a fent említett témákban kutatnak, és ÚNKP-ösztöndíjasok, vagy maguk is doktori tanulmányokra készülnek. Ennek célja részben a tudományos utánpótlás biztosítása, és a további tanulmányokhoz, kutatásokhoz segítség nyújtása a fiatalabb generáció számára.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/207125193406746/

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.