ONK_2016_logo

XVI. Országos Neveléstudományi Konferencia

A Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézete és a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottsága 2016. november 17–19. között rendezi meg a XVI. Országos Neveléstudományi Konferenciát (ONK 2016) a Szent-Györgyi Albert Agórában.

A konferencia központi témája a tanulás és nevelés interdiszciplináris megközelítése, elnöke Zsolnai Anikó, a SZTE Neveléstudományi Intézet tanszékvezető egyetemi tanára. A résztvevőket köszönti Szabó Gábor, az SZTE rektora és Csapó Benő, az ONK alapító elnöke, a SZTE Neveléstudományi Intézet intézetvezető egyetemi tanára.


A konferencián, a hagyományokhoz híven, neves hazai és külföldi vezető kutatók tartanak plenáris előadást – Csépe Valéria (MTA TTK Agyi Képalkotó Központ) az agy, a tanulás és a technológia kapcsolatáról, Carmel Cefai (University of Malta) a rezilienciáról, illetve Terezinha Nunes (University of Oxford) a matematikaoktatásban rejlő lehetőségekről.


A háromnapos konferencián több mint 500 kutató vesz részt, akik 41 szimpózium, 32 tematikus szekció, 5 műhelyfoglalkozás és 3 poszterszekció keretében mutatják be elméleti és empirikus munkáikat, kutatási eredményeiket. A konferencia történetében először kerül sor kerekasztal-beszélgetésre, melynek témája a tanítás és nevelés interdiszciplináris megközelítésben. A beszélgetés résztvevői: Barabás Katalin (SZTE ÁOK Magatartástudományi Intézet), Csépe Valéria (MTA TTK Agyi Képalkotó Központ), Csapó Benő (SZTE Neveléstudományi Intézet) és Varga Júlia (MTA Közgazdaság-tudományi Intézet, Budapesti Corvinus Egyetem). A beszélgetést Vidákovich Tibor (SZTE Neveléstudományi Intézet) moderálja.


A konferencia honlapja:

 http://www.edu.u-szeged.hu/onk2016/index.php?pid=nyito


Az ONK 2016 programja itt érhető el:

http://www.edu.u-szeged.hu/onk2016/download/ONK_2016_program_es_absztraktkotet.pdf


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)