hvg

HVG rangsor - az SZTE BTK az élvonalban

Megjelent a HVG egyetemeket rangsoroló kiadványa. A szegedi bölcsészkar a vidéki karok között elsőként, a karok országos rengsorában pedig az előkelő negyedik helyen szerepel.

A HVG rangsor - Diploma 2017 című kiadványban a Szegedi Tudományegyetem a főiskolák és egyetemek rangsorában a 2. helyre jött fel, így már csak az Eötvös Lóránd Tudományegyetem előzi meg a sorban.


Külön öröm, hogy a karok listáján a vidéki egyetemek közül az SZTE BTK teljesített a legjobban: az első három kar megosztott első helyen szerepel (ELTE-BTK, ELTE-TTK, SE-ÁOK), utánuk következik a szegedi bölcsészkar a negyedik helyen.


A helyezéseket idén is az oktatói és hallgatói rangsorok alapján állapították meg. A rangsor készítői figyelembe vették a hallgatók számát, a tudományos fokozatot szerzett oktatók számát és arányát, a tudományos fokozattal bíró oktatókra jutó hallgatók számát és az MTA-címeket szerzett oktatók arányát. Felhasználták az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, illetve a középiskolai versenyen helyezettek számát.


Az SZTE BTK 4. helyezését az oktatói kiválóság tekintetében kivívott 2., és a hallgatói kiválóság terén elért 30. hellyel érdemelte ki, az oktatói rangsorban a kart csak a BME-TTK tudta megelőzni.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.