A Kazah Nagykövetség pályázata

Asztana napja alkalmából, Kazahsztán Budapesti Nagykövetsége pályázatot hirdet az alábbi témában: „Asztanai EXPO-2017 Világkiállítás: A jövő városa”

A Kazah Köztársaság Nagykövetsége valamint a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatot hirdet Kazahsztán fővárosa témájában a Szegedi Tudományegyetem diákjai számára.

 

A pályázat célja a modern Kazahsztán és a főváros iránti érdeklődés felkeltése, Kazahsztán és Asztana történelmének népszerűsítése és a kazah történelmi örökség tanulmányozása, tehetséges szakemberek támogatása révén szakemberek új nemzedékének kinevelése, a magyar és a kazah hallgatók közötti kommunikáció feltételeinek megteremtése.

 

A verseny egyfordulós, a beküldött pályázatokat szakértői zsűri bírálja el. A nyertesek elismerő oklevelet és pénzjutalmat kapnak a Kazah Köztársaság Nagykövetségétől:

1. díj 150.000 Ft.

2. díj 100.000 Ft.

3. díj 50.000 Ft.

 

A pályázat lebonyolításáról a Szervező Bizottság gondoskodik. A Szervező Bizottság vezetője az Altajisztikai Tanszék lektora, Dr. Mukusheva Raushangul. (Tel.:+36 62 544-319, email: roza55506@hotmail.com)

 

A versenyben résztvevőknek legkésőbb 2014. június 2-án délig kell elkészíteni és benyújtani a pályázatot a Szervező Bizottságnak nyomtatott és elektronikus formában, magyar vagy angol nyelven (A4-es formátumban, 12-15 ezer leütés, Word szövegszerkesztő, Times New Roman № 12 betűtípus), a következő témában:

 

„Asztanai EXPO-2017 Világkiállítás: A jövő városa”

 

A munkákat jeligével ellátva a kambarov7@gmail.com e-mail címre kell küldeni, a tárgymezőbe írják be: Pályázat+a jelige. Postai úton a Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Altajisztikai Tanszék 6722 Szeged, Egyetem utca 2., Dr. Mukusheva Raushangul címre lehet küldeni.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep

William Shakespeare szonettjeinek új magyar fordítását is bemutatták a 95. Ünnepi Könyvhéten. Június 14-én az SZTE Klebelsberg Könyvtárban Prof. Dr. Szőnyi György Endre, az SZTE BTK Angol Tanszék oktatója beszélgetett a kötet fordítójával, Fazekas Sándorral.