Tűzriadó a Bölcsészkaron

Megyei ellenőrző gyakorlatot tartott a tűzoltóság a Szegedi Tudományegyetem Egyetem utcai épületében. A pincében kellett helytállniuk a tűzoltóknak.

A tűzoltók nem tudtak arról, hogy ez egy gyakorlat, úgy dübörögtek végig a városon, mintha éles helyzethez vonultak volna. A gyakorlat szerint a bölcsészkari épület pincéjében szabálytalan karbantartási munkálatok miatt tűz ütött ki. A bajt tetézte, hogy sérültek és veszélyes anyagok – metilalkohol és formaldehid – is vannak a pincében. Sőt az épület szerkezete is megsérült a tűzben, így műszaki mentésre is fel kellett készülniük a tűzoltóknak.


Délmagyarország

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.