ÁRAMSZÜNET!

Áramszünet volt a BTK Egyetem utcai épületében.

2011. december 17-én, szombaton délelőtt 10 óra körül földzárlatos lett a Bölcsészettudományi Kar Egyetem utcai épületének fő elektromos betápkábele. A három fázisból az egyik kiesett, a másik kimaradozott, a harmadik működött egyedül. Így az épület egyes részein áramszünet keletkezett, máshol pedig folyamatos feszültségingadozások, fáziskimaradások voltak.
Egyes szerverek elérhetetetlenné váltak, más szervereket és a központi hálózati eszközöket később - a folyamatos feszültségingadozás miatt fennálló esetleges hardveres károk veszélye miatt - áramtalanították a Kar és a Számítóközpont munkatársai.

Így szombat kora délutántól az Egyetem utcai és a Petőfi sugárúti épületben megszűnt a netszolgáltatás. Valamivel később teljes áramszünetre került sor, ezzel együtt a telefonszolgáltatás is leállt. (A fűtés úgy tűnik, csak egy fél napot szünetelt, így az épület szerencsére nem hűlt ki a hétvégén.)
A Démász szakemberei késő este állították helyre az áramszolgáltatást, egy tartalék kábel behúzásával, a végleges megoldásra várhatólag hétfőn kerül sor.

Az internet szolgáltatást 18-án, vasárnap dél körül indították újra a Számítóközpont munkatársai, sajnos a telefonok még nem működnek, ezt hétfőre ígérték a Telefonközpontból.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.