SZTE BTK 2022. december

2022. december 29.

A Nemzeti Felsőoktatási Törvényben 2022. december 20-i hatállyal megjelent változásokkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.

2022. december 13.

Az előzetes regisztráció és a helyszínen tapasztaltak alapján körülbelül négyszáz érdeklődő fordult meg az Egyetem utcai főépületben december 12-én, az SZTE BTK nyílt napján. A vizsgaidőszak első napján szakos kiállítással, felvételi tájékoztatóval, miniórákkal, nyereményjátékkal és épülettúrával készültek a szervezők. A nyílt nap célja az volt, hogy az érdeklődő, főleg középiskolás diákok, első kézből kaphassanak tájékoztatást a karon folyó képzésekről, valamint hogy a miniórákon keresztül megtapasztalhassák a valódi egyetemista létet. Az SZTE BTK 2023. január 28-án ismét nyílt napot tart azoknak, akik a decemberi programon nem tudtak részt venni.

2022. december 13.

Az SZTE BTK az oktatói kiválóság alapján az ország legjobb bölcsészkara, egyben az SZTE legjobb kara a HVG értékelése szerint, a Round University Ranking (RUR) bölcsészettudományi listája alapján pedig az SZTE Magyarország legjobb egyeteme. A HVG és a RUR értékelései évről évre referenciaként szolgálnak mind az intézmények teljesítményének minősítéséhez, mind pedig a felsőoktatásba készülők döntéséhez.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 14-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.