Idén is várják az elsősöket az SZTE gólyatáborai

6230 gólya kezdheti meg tanulmányait szeptemberben a Szegedi Tudományegyetemen. Az universitas kapuja előtt azonban még vár rájuk a beavatási ceremónia, az úgynevezett gólyatábor.

A Szegedi Tudományegyetem mind a 12 kara arra készül, hogy még az iskolakezdés előtt, a nyár utolsó napjaiban feledhetetlen szórakozási és ismerkedési lehetőséget biztosítson újdonsült elsőseinek. A gólyatáborok többnapos rendezvénysorozatok, ahol a beavatásra váró hallgatók játékos feladatok kereteiben ismerkedhetnek meg felsőéves szaktársaikkal, csoporttársaikkal, valamint oktatóikkal. A táborozás lényege, hogy a diákok beletanuljanak a felsőoktatási intézmény életébe: megízleljék az egyetemi polgárság velejáróit. Belepillanthatnak abba a – kezdetben ijesztően bonyolult – rendszerbe, mely segítségükre lesz a kurzusfelvételek során (ETR), illetve amin keresztül egyéb hallgatói ügyeiket intézhetik (MODULO). Bemutatkoznak a karok hallgatói önkormányzatai is, melyek feladata, hogy diáktársaikat elnavigálják a szociális és tanulmányi ügyek útvesztőiben.

 

A Szegedi Tudományegyetem karai az alábbi gólyatáborokkal várja elsőseit

Karok

Dátum

Helyszín

SZTE ÁOK, GYTK és FOK

08. 03-07.

Balatonakali

SZTE GTK

08. 08-11.

Dánfok

SZTE BTK és ZMK

08. 09-13.

Szeged

SZTE JGYPK

08. 09-11.

Szeged

SZTE TTIK

08. 10-14.

Szeged

SZTE ÁJTK

08. 14-18.

Szeged

SZTE ETSZK

08. 14-17.

Szeged

SZTE MK és MGK

08. 18-21.

Szeged

 

Az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezi úgynevezett Összegyetemi gólyatáborát, ahová a Szegedi Tudományegyetem minden elsősét várják. Azok, akik a kari táborokban is részt vettek, ingyenesen látogathatnak el a négynapos szegedi rendezvényre, melyet szeptember 5-8-ig rendeznek. Tekintve, hogy a programok a szorgalmi időszak első hetére esnek, Szabó Gábor, az egyetem rektora szeptember 6-ra szünetet rendelt el.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)