main

Educatio kiállításon a Szegedi Tudományegyetem

Kiállítják az SZTE Mérnöki Kar pneumobilját, a tavalyi Szent-Györgyi-emlékévre utalva pedig C-vitamint is osztanak majd a szervezők a Szegedi Tudományegyetem standján az Educatio kiállításon, 2013. január 18-19. között a Hungexpo G pavilonjában. A rendezvényről az SZTE www.u-szeged.hu honlapja folyamatosan beszámol, szinte percről percre követve az eseményeket.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – az ország valamennyi egyeteméhez és főiskolájához hasonlatosan – részt vesz a budapesti Educatio kiállításon, ahol a továbbtanulást tervezők első kézből szerezhetnek információkat a Tisza-parti universitásról.

A hazai felsőoktatás legnagyobb börzéjét idén január 18-19. között rendezik a Hungexpo G pavilonjában. (1101 Budapest, Albertirsai út 10.) Az SZTE 72 négyzetméteres standján a Tisza-parti universitas mind a 12 kara képviselteti magát egy-egy pulttal. A felvételizők első kézből szerezhetnek információkat a szegedi egyetemről, megismerkedhetnek az intézmény 12 karával, több oktatójával és hallgatójával, akiktől választ kaphatnak kérdéseikre. Lehetőség nyílik – többek között – a képzési kínálatról, az aktuális jelentkezési tudnivalókról, a juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, a sportolási lehetőségről, a külföldi ösztöndíjakról és a szegedi egyetemi életről információt kérni az SZTE képviseletében megjelenő oktatóktól, hallgatóktól.

Az SZTE bemutatkozó területén parkol majd a Mérnöki Kar pneumobilja, mely tavaly aranyérmes lett az V. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenyen, a sűrített levegővel hajtott, saját tervezésű és kivitelezésű járművek megmérettetésén. A Gyógyszerésztudományi Kar közreműködésével, a Szent-Györgyi-emlékévre utalva, C-vitamint ajándékoznak a szervezők az érdeklődőknek, akik SZTE-s post-itet, ceruzát és sok más apróságot is haza vihetnek emlékbe. Tavaly nagy sikert aratott a Gazdaságtudományi kar macija, így idén is fotózkodhatnak vele a felvételizők.

A budapesti Educatio kiállításról, az ottani SZTE-stand látogatóiról, kérdéseikről, az érdekességekről a  www.u-szeged.hu online tudósítással jelentkezik.

A kiállításról bővebb információ: http://kiallitas.educatio.hu

 

SZTEinfó

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.