Állami kitüntetések az SZTE munkatársainak

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Szegedi Tudományegyetem több munkatársa részesült rangos elismerésben.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést érdemelte ki több évtizedes tudományos, tudományszervezői, széles körű oktatói és publicisztikai tevékenysége, a Hispanisztikai Tanszék létrehozása érdekében végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként Anderle Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Hispanisztika Tanszékének professor emeritusa. Ugyanebben a kitüntetésben részesült a funkcionálanalízisben elért – nemzetközi mércével mérve is – kiváló eredményeiért, oktatói és tudományos közéleti tevékenysége elismeréseként Kérchy László, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Matematikai Tanszékcsoportja Analízis Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára is.

 

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetését nyújtották át Hegedűs Jenőnek, a matematikai tudomány kandidátusának, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Matematikai Tanszékcsoport egyetemi docensének. Kimagasló színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Szabó Imre, az állam- és jogtudomány kandidátusa, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja. A Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetését érdemelte ki Hetesi Erzsébet, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar intézetvezető egyetemi docense.

 

A könyvtári szakterületen hosszabb időn át végzett kiemelkedő teljesítményének elismeréseként Szinnyei József-díjat kapott Kokas Károly, a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtár főigazgató-helyettese. A felsőoktatás területén végzett kiemelkedő munkájáért Trefort Ágoston-díjat vehetett át Varga Ferencné, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kar Matematikai Tanszékcsoport szakkönyvtárvezetője.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)