diakokAz SZTE február 4-i nyílt napján iránytűt ad

Február 24. a felvételi jelentkezés új határideje

Meghosszabbította a felvételi jelentkezési határidőt 2012. február 24-ig az Oktatásért Felelős Államtitkárság. A változások közti eligazodáshoz az SZTE iránytűt ad: Az SZTE február 4-én – rendkívüli szülői értekezlettel – nyílt napot tart, február 6-tól pedig több karon is elkezdődik az információs hét.

Leendő hallgatóinak informálását tartotta eddig is elsőszámú feladatának a Szegedi Tudományegyetem. A korrekt tájékoztatást az SZTE folytatja az új helyzetben is: 2012. február 24-ig meghosszabbították a jelentkezési határidőt a felsőoktatási intézményekbe – közölte február 2-án az oktatási államtitkárság. Elindította a módosításához szükséges jogi eljárást, melynek értelmében legkésőbb 2012. február 24-én éjfélig kell az egyetemi jelentkezést elektronikusan, illetve hagyományos módon postára adni. Így a felvételizők és szüleik 9 nappal tovább gondolkodhatnak arról, a megváltozott keretszámok és finanszírozási feltétek mellett mit tartanak a legjobb döntésnek. A határidő hosszabbítást az államtitkárság azzal indokolta, hogy a középiskolások körében tájékozódtak, és kiderült: a diákok nem ismerik eléggé a felsőoktatásba lépés új feltételeit.

A felvételivel, az új felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos információs szolgáltatását folytatja a Szegedi Tudományegyetem. A www.u-szeged.hu honlapján 0-tól 24 óráig, folyamatosan elérhető a http://www.u-szeged.hu/legujabb-hirek hírfolyam: az adatok mellett – többek között – az SZTE rektora, oktatási rektorhelyettese, közkapcsolati rektorhelyettese, 12 kara dékánjának álláspontja ad iránytűt a tájékozódáshoz. Az SZTE újítása, hogy idén a szokásos egy helyett két összegyetemi nyílt napot tart. A felvételi jelentkezés finisében, február 4-én az SZTE központi épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes az új felsőoktatási törvényről, az állami ösztöndíjas keretszámokról, az önköltségi díjakról és új ösztöndíjakról tart szülői értekezletet, várja e-mailben is a kérdéseket. A rendkívüli nyílt napon az SZTE 12 karának szakjairól és diákéletéről, a felvételi új szabályairól, a helyi és a külföldi ösztöndíjakról, az önköltségi díjakról és a diákhitelről is szó lesz. Az SZTE összegyetemi nyílt napjának programjáról a http://www.u-szeged.hu/nyiltnap felületen tájékozódhatnak az érdeklődők, a felvételihez kötődő információkat megtalálhatják az egyetem hivatalos honlapján www.u-szeged.hu és Facebook oldalán (http://www.facebook.com/SZTE.Hirek) is. Az összegyetemi nyílt napon az ottani eseményekről, az új információkról az SZTE honlapon és Facebook oldalon folyamatos lesz a tájékoztatás.

Több informálódási lehetőséget kínálnak az SZTE karai is. Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar (SZTE ETSZK) 2012. február 3-án (péntek) 10-14 óra között összes képzéséről, szakjáról ad képet, míg február 10-én 10-12 óra között az ápoló, majd 13-16 óra között a gyógytornász szakról tartott nyílt nappal várja a középiskolásokat (Szegeden, a Temesvári krt. 31. szám alatt). További információ >>>

A Bölcsészettudományi Kar (SZTE BTK) Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén szorgalmi időszak elején, február 6. és 10. között öt tanítási napon 71 kurzuson vehetnek részt az érdeklődők, ahol bárki szerkesztheti a Rádió Mi műsorát, lehet híradós műsorvezető vagy részt vehet színészmesterség gyakorlaton, újságírás-szemináriumon. A kezdeményezés részleteiről a kommunikáció tanszék honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők, onnan a nyílt hét órarendje is letölthető.

A Természettudományi és Informatikai Kar (SZTE TTIK) Info Hetét február 6-10. között tartja meg. Minden nap 14-től 16 óráig a kar dékáni hivatalában (Szeged, Aradi vértanúk tere 1.) várják azokat a diákokat, akik a természettudományos képzésekről szeretnének többet megtudni. További információ >>>

A Gazdaságtudományi Kar (SZTE GTK) 2012-ben először Info Hetet tart február 7-15. között a Kar Kálvária sugárúti épületében, emellett a felvételizők kérdéseire telefonon is válaszolnak. További információ >>>

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Nevtelen_terv_6

A pekingi Beijin International Studies University (BISU) 13 diákja fejezte be kedden alapszakos tanulmányait karunkon. A hallgatók külföldiekre adaptált Magyar alapszakon tanultak hungarológia specializációval kiegészítve.