Adathalászati kísérlet ETR-azonosítóra

Az interneten felbukkant egy adathalász oldal, amely a szegedi ETR nyitóképernyőjéhez nagyon hasonlónak mutatkozik, és az ETR "mellék szerverének" állítja magát. Ennek célja az lehet, hogy minél több ETR-es azonosító-jelszó párt szerezzenek meg.

 

Ezzel kapcsolatban az alábbiakra figyelmeztetjük önöket

  • Az ETR-t ne a Google-lal való kereséssel hozzák be. Legjobb, ha az ETR-t az egyetem weblapjáról közelítik meg: www.u-szeged.hu, vagy a böngészőjük címsorába maguk gépelik be a webcímet: www.etr.u-szeged.hu
  • Aki azt tapasztalta, hogy az ETR-be való bejelentkezés után nem az ő neve jelent meg, sürgősen cseréljen jelszót a valódi ETR-ben.
  • Bárhogy jutnak is az ETR bejelentkező képernyőjére, gondosan figyeljék meg, hogy mit látnak a böngészőjük címsorában: annak elején a https://www.etr.u-szeged.hu/ szövegnek kell lennie, ahol a "www" helyett/mellett más szócska is állhat: "web3" ... "web12", "coosp", "modulo".
  • Ne adja meg az ETR-es nevét és jelszavát, ha a böngészőjében nem a fenti címet látja! Nem üzemeltetünk az egyetemi hálózaton kívül "mellék szervert".

ETR-üzemeltetés

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)