tanevnyito

Tanévnyitók a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem 2011/2012. tanévét megnyitó ünnepi Szenátus ülésére 2011. szeptember 3-án 10 órakor kerül sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, melyen részt vesz Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára.

A Szegedi Tudományegyetem több kara is tart tanévnyitó ünnepséget. A Szegedi Tudományegyetem kari tanévnyitó ünnepségeinek időpontjai a következők:

 

Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar tanévnyitó ünnepsége 2011. augusztus 29. (hétfő) 10.30 órakor illetve 2011. augusztus 30. (kedd) 12.00 és 14.00 órakor kerül megrendezésre a Kar Bal fasori épületében (Bal fasor 39-45.).

 

2011. augusztus 29-én az ápolás és betegellátás alapszak ápoló szakirány, a szociális munka alapszak és a diagnosztikai technológus – képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens első éves levező tagozatos hallgatói, 2011. augusztus 30-án az ápolás és betegellátás alapszak, az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak, a szociális munka alapszak  valamint a diagnosztikai technológus – képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens első éves nappali tagozatos hallgatói számára tartanak beiratkozást és tanévnyitó ünnepséget.

 

A Természettudományi és Informatikai Kar tanévnyitó eskütételére 2011. szeptember 4-én (vasárnap) 9, 10 és 11 órai kezdettel kerül sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.

 

A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar tanévnyitó ünnepségére 2011. szeptember 4-én 13 órai kezdettel kerül sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi Termében.

 

Általános Orvostudományi Kar és a Fogorvostudományi Kar I. éves hallgatóinak köszöntésére és ünnepélyes fogadalomtételére 2011. szeptember 4-én 16.00 órai kezdettel a József Attila Tanulmányi és Információs Központban kerül sor.

 

A Zeneművészeti Kar 2011. szeptember 5-én, hétfőn, 12 órakor tartja tanévnyitó ünnepségét a Fricsay Ferenc Hangversenyteremben (Szeged, Tisza Lajos krt. 79-81).

 

A Gyógyszerésztudományi Kar elsőéves hallgatóinak eskütételére 2011. szeptember 5-én 17 órai kezdettel kerül sor, a kar II. számú tantermében (Szeged, Zrínyi utca 9.).

 

A Mérnöki Kar tanévnyitó ünnepsége 2011. Szeptember 6-án 14 órai kezdéssel kerül megrendezésre a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Szeged, Párizsi krt. 6-8) dísztermében.

 

Az Állam- és Jogtudományi Kar hagyományos tanévnyitó fesztiválja 2011. szeptember 7-én, 16-22 között kerül megrendezésre a Kar épülete előtti téren.

 

A Mezőgazdasági Kar tanévnyitó ünnepsége 2011. szeptember 12-én, 15.00 órai kezdettel kerül megrendezésre Hódmezővásárhelyen, a Mozaik Kamaraterem (Hódmezővásárhely, Lánc u. 5.).

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.