Brüsszeli útra pályázhatnak az SZTE BTK Fordító és Tolmácsképző Központ hallgatói

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Fordító- és Tolmácsképző Központ hallgatói minden szemeszterben pályázhatnak olyan ösztöndíjra, amelynek segítségével tanulmányi látogatáson vehetnek részt Brüsszelben az Európai Parlament intézményében.

Szinkronba hozunk” elnevezéssel a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar hallgatói számára tolmács- és fordítóképzési ösztöndíj-programot kezdeményezett Ujhelyi István európai parlamenti képviselő.

A brüsszeli intézményi látogatás ideje alatt (2-3 nap) az SZTE BTK Fordító- és Tolmácsképző Központ hallgatói betekintést nyerhetnek az Európai Parlament működésébe, a parlamenti munkába és a döntéshozatali mechanizmusba, továbbá tájékozódhatnak az akkreditációs vizsgával kapcsolatos lehetőségekről, illetve feltételekről. Emellett megismerhetik az Európai Unió szervezeti felépítését, és nem utolsó sorban felfedezhetik Brüsszelt, ezt a hihetetlenül nyüzsgő és sokszínű várost.

 

A 2014/2015. tanév tavaszi félévében két hallgatónak nyílik lehetősége a brüsszeli látogatásra. A tanulmányi látogatás tervezett időpontja a 2015-ös év huszonötödik vagy huszonhatodik hete.

A pályázók utazási költségeinek fedezéséről és szállásának biztosításáról a pályázat meghirdetője gondoskodik.

 

Pályázati feltételek közé tartozik, hogy a programra a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Fordító- és Tolmácsképző Központjában tanuló végzős hallgatók pályázhatnak.


A pályázóknak motivációs levelet és önéletrajzot kell küldeniük a következő e-mail címekre:

zoltan.pancza@europarl.europa.eu, lenarta@hist.u-szeged.hu

A programra 2015. május 15-ig lehet jelentkezni.

A pályázatok elbírálásában kiemelt szerepet játszik a pályázók tanulmányi teljesítménye.


A pályázatok értékelése két körben történik: a jelentkezési határidő lejártával a beérkezett anyagokat előbb Szegeden, majd Brüsszelben bírálják el, és a pályázókat ezt követően értesítik.


SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)