Kéthetes üzemszünettel takarékoskodik az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem takarékoskodik, ezért 2014. december 24-től 2015. január 4-ig épületei nagy részét bezárja, működésüket szünetelteti. A téli üzemszünet idén sem érinti azokat az épületeket, amelyekben egészségügyi vagy közoktatási egységek működnek. Az egyetemi élet 2015. január 5-én, hétfőn indul újra.

Az energiatakarékosság jegyében ezen a télen is bezárja kapuit két hétre a Szegedi Tudományegyetem. 2014. december 24. és 2015. január 4. között a hivatali ügyintézés szünetel, az egyetemi épületek nagy részébe nem lehet bejutni, illetve ott tartózkodni, e helyeken a fűtést és az áramhasználatot korlátozzák.

Az érintett időszakban az egyetemi biztonsági szolgálat az épületeket lezárja és az életbe lépő biztosítási terv alapján rendszeresen ellenőrzi. A biztonsági szakszolgálat ügyeleti száma éjjel nappal elérhető, így felvilágosítás kérhető a lezárt épületekről.


A 2014. december 23-i munkanapon a szegedi egyetemhez tartozó irodákban, dolgozószobákban, közösségi helységekben működő gépeket, berendezéseket kikapcsolják. Ezzel is hozzájárulnak az energiatakarékossági program sikeréhez. E napon 12 órától 18-óráig az egyetemi épületekben a fűtést 10 °C-ra mérséklik. Ezt a hőfokot tartják 2014. január 4-én, vasárnap reggel 10 óráig, amikortól folyamatosan visszaállítják a fűtést a normál üzemi hőfokra.


Az SZTE téli üzemszünetében érintett három munkanapban nem hirdetnek meg vizsgákat. A Szegedi Tudományegyetemen 2014. december 8. és 2015. január 24. között tart a vizsgaidőszak. A téli szünet időszaka: 2014. december 24-től 2015. január 4-ig tat. A Szegedi Tudományegyetem 2015. január 5-én, hétfőn reggel nyitja ki újra összes épületeit és hivatalait.


SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.