Magyarság, európaiság – írd ki magadból versben!

Milyen magyarnak lenni Európában? Milyen európainak lenni a Kárpát-medence szívében, Magyarországon? Ebben a témakörben vár verseket a Szegedi Tudományegyetem Médiacentruma és a Tiszatáj Online irodalmi folyóirat a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodájával együttműködve Európaiság – magyarság címmel.

A verspályázattal a 125 éve született költő, piarista tanár és tartományfőnök Sík Sándor emléke előtt tisztelgünk. Egy pályázó legfeljebb három alkotással nevezhet, melyek terjedelme lehetőleg ne haladja meg a 2 oldalt (12-es betűméret, szimpla sorköz). A beküldött versek csak olyan kéziratok lehetnek, melyek eddig még nem jelentek meg nyomtatásban.

A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el.
A pályaműveket a Szegedi Egyetem Magazin szerkesztőségébe (6722 Szeged, Honvéd tér 6.) kell elküldeni vagy elektronikus úton a szem@rekt.szte.hu e-mail címre.
Beadási határidő: 2014. március 15. (szombat).
Az eredményhirdetésre az SZTE Egyetemi Tavasz ünnepélyes megnyitó ünnepségén kerül sor.
A teljes kiírás itt tölthető le.

A verspályázat legjobbnak ítélt alkotásai megjelennek a Szegedi Tudományegyetem MédiaCentrum Hírportálján, illetve a Tiszatajonline.hu által közösen gondozott SZTEkult internetes felületen, valamint a Tiszatajonline.hu-n is.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.