szte_rektori_epulet_osz_kiemelt

Pályázhat 3 éves doktori képzésre

A Szegedi Tudományegyetem doktori iskoláiba 3 éves posztgraduális képzésre lehet jelentkezni 2014. május 15-ig.

Felvételt hirdet a Szegedi Tudományegyetem a 2014-2015-ös tanévre az akkreditált Doktori Iskolái 3 éves posztgraduális képzésére, ami a doktori (PhD) tudományos fokozat megszerzésére készít fel.

A 36 hónapos PhD képzés kötelező és szabadon választható kurzusokból és tudományos kutatómunkából áll.


A sikeresen felvételizők – miniszteri rendeletben rögzített számban – a kormányrendeletben meghatározott összegű ösztöndíjban részesülhetnek. Ennek összege 2014. szeptemberétől 100 ezer forint. A költségtérítés a magyar nyelvű képzésben félévente 80 ezer és 450 ezer forint között lehet. Ez az összeg függ a választott iskolától és / vagy programtól, valamint attól, hogy a doktorandusz a képzése során milyen mértékben veszi igénybe az SZTE infrastruktúráját, például laborgyakorlatokon. Ugyanakkor ez az összeg – kérelemre – csökkenthető, ha a doktorjelölt részt vesz az SZTE oktató-nevelő munkájában.


A felvételi eljárás díja: 9 ezer forint.


Az SZTE Doktori Iskoláiban érvényes felvételi pályázati felhívás itt olvasható:


A pontosan kitöltött jelentkezési lapokat az azon előírt mellékletekkel együtt 2014. május 15-ig a Szegedi Tudományegyetem Doktori Intézetébe kell elküldeni postai úton (6720 Szeged, Dugonics tér 13.).


A jelentkezési lap innen letölthető:

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

A Magyar Irodalmi Tanszék a tavaszi szemeszterben is megrendezi Műhelytitkok elnevezésű beszélgetés-sorozatát. A belépés minden alkalommal díjtalan!