Egy korty a szegedi tudományos könyvfolyamból

Tudományos könyveket mutatnak be a SZAB székházban 2014. április 15-én.

„Maratoni” könyvbemutatót szervezetett a SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága. A múlt években felszínre kerülő könyvfolyamból 25 magyar és idegen nyelvű kiadványba, tanulmányba „kóstolhatnak bele” az érdeklődők 2014. április 15-én (kedden) 9 órától az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága székházában (Szeged, Somogyi u. 7.). A programot Csúri Károly egyetemi tanár, a SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága elnöke nyitja meg.

 

A bemutatandó kötetek igen széles tematikai skálán mozognak. Olyan beszédes címekkel találkozunk, mint például „Kereszteződő jelentések világában. Tanulmányok a kiasztikus alakzatok működéséről”, Nagy L. Jánostól. Vagy: „A művészet eredete. Kultúra, evolúció, kogníció. (Az evolúciós gondolat)”, Horváth Márta szerkesztésében. Vagy: „Jaj de szépen harangoznak” címmel „Válogatás a Móra Ferenc Múzeum népzenei fonográf felvételeiből – Paksa Katalin szerkesztésében. „Lelkiségek, lelkiségi mozgalmak Magyarországon és Kelet-Közép-Európában” – Barna Gábor és Povedák Kinga szerkesztésében. A témakörök között ott az irodalomtudomány, a nyelvészet, a vallás- és néprajztudomány és a hispanisztika is.

Összesen 25, jobbára a szegedi egyetemhez kötődő szerző által írt könyv kerül terítékre.

 

A tudományos könyvek bemutatójának programja itt elérhető:

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

A Magyar Irodalmi Tanszék a tavaszi szemeszterben is megrendezi Műhelytitkok elnevezésű beszélgetés-sorozatát. A belépés minden alkalommal díjtalan!