Best of Őszi Tárlat

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat reprodukcióiból nyílt kiállítás február 20-án a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának folyosógalériájában, amelyet prof. dr. Gyenge Zoltán, a kar dékánja és Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze nyitott meg. A Vásárhelyi Őszi Tárlatok múltját és jelenét bemutató 12 tabló a legutóbbi kiállítás díjazott alkotóira fókuszál.


2020_0220_Best_06


„A Tornyai János Múzeum és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara között létrejött együttműködési megállapodás egy nem túl régi, de annál gyümölcsözőbb és élőbb kapcsolat” – fogalmazott megnyitójában a dékán. Fontosnak tartja, hogy a bölcsészhallgatók múzeumokba látogassanak, részt vegyenek kiállítások szervezésében, hiszen a karon jelenleg is folyik kurátor képzés, sőt szeptembertől művészettörténet szak is indul. „Emiatt még inkább szükségünk van az olyan kiállítóhelyekre, amelyek gyakorlati helyek tudnak lenni a hallgatók számára” – hangsúlyozta Gyenge Zoltán.


Képiró Ágnes a kiállítási anyag koncepciójáról szólva kiemelte, hogy a Bölcsészkar forgalmas folyosója ideális helyszín arra, hogy a hazánkban közel hét évtizede évente megrendezésre kerülő, országos jelentőségű kortárs képzőművészeti seregszemlét reprezentáló tárlatával minél több egyetemi polgár ismerkedjen meg.


A Best of Őszi Tárlat című kiállítás 2020. április 1-ig várja a látogatóit a bölcsészkar folyosógalériájában.

 


Best of Őszi Tárlat
A képre kattintva további képek láthatóak


Fotók: Eifert János és Nemes Réka

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)