Boritokep_3

Nemzetközi fenntarthatósági díjas a Szegedi Tudományegyetem

A környezeti, társadalmi, irányítási (ESG) területeken végzett kiemelkedő tevékenységéért, a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéért ’Commitment to Sustainability’ díjjal ismerte el a brit Quacquarelli Symonds (QS) a Szegedi Tudományegyetemet.

A Szegedi Tudományegyetemet fenntarthatósági díjjal jutalmazta a brit Quacquarelly Symonds a júniusi QS EduData Summit 2024 csúcskonferenciáján. A Tisza-parti intézménynek, amely az egyik legismertebb felsőoktatási tevékenységeket minősítő cég világranglistáján idén bő harminc helyet javított és az 570. helyen végzett, ’Commitment to Sustainability’ Award-ot ítélt oda a QS a környezeti, társadalmi, irányítási (ESG) területeken végzett kiemelkedő tevékenységéért, a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéért.


szte_qs_commitment_to_sustainability_2024


A díj kapcsán Dr. Mátyás Dénes, az SZTE fenntarthatóságért felelős igazgatóhelyettese elmondta: öröm az elismerés, mert közös érdekünk, hogy felelős és fenntartható jövőt építsünk, amiben az SZTE – ahogyan ezt a külső értékelők által adott díj is igazolja – az élen jár.


További érdekesség, hogy a QS rendezvényén a Lundi Egyetem is fenntarthatósági díjban részesült, amely a szegedi egyetemmel szoros partnerséget ápol a EUGLOH (European University Alliance for Global Health) európai egyetemi szövetségen belül. Aki tehát az SZTE polgára, az kilenc nemzetközileg meghatározó egyetem, köztük két nemzetközi fenntarthatósági díjas intézmény közösségének is tagja.Forrás: SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__34_1

Az alábbiakban Dr. Újfalusi Németh Jenő nekrológját közöljük, amelyet Dr. Szász Géza, az SZTE BTK Francia Tanszékének mundkatársa fogalmazott.