borito

Oktatóinkat köszöntöttük pedagógusnap alkalmából

A pedagógusokat minden év júniusának első vasárnapján ünnepeljük, idén ez június 4-re esett. Az FDSZ BTK szervezésében június 7-én köszöntöttük oktatóinkat és a nem oktató dolgozókat az Auditorium Maximumban.

Az esemény elején Balázs Péter, az FDSZ BTK titkára köszöntötte a jelenlévőket. Blaho Attila jazz-zongorista előadása után Gyenge Zoltán dékán beszédével folytatódott az ünnepség, aki elmondta, az oktatásban fennálló nehézségek ellenére a kar dékáni vezetése mindent megtesz azért, hogy a munkakörülmények a legideálisabbak legyenek: emiatt indult el a Petőfi-épület felújítása, miközben az Egyetem utcai főépületben is folyamatosan történnek fejlesztések. A dékán azt is elmondta, bízik abban, hogy a szegedi bölcsészkaron egy olyan autonóm kutatói közösség tud fennmaradni, amely a jövőben is csak a szakmai elvárásoknak kíván megfelelni.


DSC09794

Prof. Dr. Gyenge Zoltán


Gyenge Zoltán a pedagógusokat illetően azt vallja, ők azok, akik a legnagyobb hatással vannak egy társadalom fejlődésére: „egy pedagógus nemzedékeket vagy tönkre tud tenni, vagy pedig fel tud emelni”. Kiemelte, hogy a pedagógus szakma karbantartása, fejlesztése éppen ezért egy társadalom hosszútávú érdeke.


DSC09808


A kora délutáni összejövetel folytatásaként Jernei Richárd, a BTK hallgatója Babits Mihály Kútban című versét szavalta el, majd Maróti Ivett, a Hallgatói Önkormányzat általános alelnöke tolmácsolta a hallgatók gondolatait. Elmondta, sokan azt hiszik, hogy a középiskola után az emberek formálása véget is ér, hiszen a felsőoktatásba már fiatal felnőttekként érkeznek a hallgatók. Ez azonban szerinte nem így van:

„A BTK hallgatóiként büszkék vagyunk arra, hogy az oktatóink minden nap formálják azt, ahogyan a körülöttünk lévő világot látjuk. Önöknek köszönhetjük, hogy egy vitában nem győzni, hanem kompromisszumot kötni akarunk, és nem az a fontos nekünk, hogy a dolgokat tudjuk, hanem hogy értsük is őket.”


DSC09825
Maróti Ivett


Maróti Ivett elmondta, tanárszakos hallgatóként a csoporttársai nevében is azt mondhatja, a BTK oktatói kiváló példákként állnak előttük.

Az ünnepség Blaho Attila és Greso Boglárka énekes műsorával, majd egy jó hangulatú állófogadással zárult.


DSC09846
Greso Boglárka és Blaho Attila


A Hallgatói Önkormányzat tagjai egy-egy szál rózsával fejezték ki köszönetüket a jelenlévő oktatóknak és nem oktató dolgozóknak.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!