borito

Huszonhét tehetséges hallgatónkat ismerték el a Talent ösztöndíjjal

Kimagasló tanulmányi, művészi vagy sport eredményéért Talent és Vállalati Ösztöndíjban részesült, illetve elismerő oklevelet vehetett át a Szegedi Tudományegyetem 156 hallgatója a Rektori Hivatal Dísztermében, közülük huszonheten karunk hallgatói voltak. A díjátadó ünnepségen a Szegedi Tehetséggondozó Tanács mintegy 8 millió forint összértékű támogatást adott át.

Az SZTE hírportálja szerint idén mintegy 500 hallgató pályázott a Talent ösztöndíjra és a Kiválósági Listára, illetve a tehetséggondozás iránt elkötelezett partnercégek Vállalati Ösztöndíjaira. A pályázatot 17. alkalommal hirdette meg a Szegedi Tehetséggondozó Tanács. Ebben a tanévben összesen 20 arany, 40 ezüst és 77 bronz fokozatú Talent ösztöndíjat nyertek a hallgatók.


Az ünnepségen a karunk hallgatói számára meghirdetett Altajisztika ösztöndíjat is átadták. Az Altajisztika Tanszék és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány együttműködésből létrejött díjat Fejes Ferenc és Megyesi Zoltán vehette át.


Talent ösztöndíjat nyert hallgatóink

A graduális képzésben részt vevők közül ketten arany, hárman ezüst, míg tizenheten bronz fokozatú elismerésben részesültek. Hallgatóink a "művész" és a "sportoló" kategóriában is megmérettették magukat: míg az előbbiben egy fő arany, hárman pedig bronz fokozatú ösztöndíjat nyertek el, addig az utóbbi kategóriában egy hallgatónk bronz fokozatú kitüntetést szerzett a pályázat által.

     

    A rendezvényről készült részletes beszámoló és képgaléria az u-szeged.hu oldalon elérhető.



    Forrás: Borbola Lilla/u-szeged.hu

    Friss Hírek

    Friss Hírek RSS

    Boritokep_39

    Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


    Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!