nyito_nyari_egyetem

Indul az SZTE BTK Hungarológiai Központ 23. nyári egyeteme

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Hungarológiai Központja 2001 óta immár 23. alkalommal hívja egy élettel teli nyári egyetemre azokat a külföldieket, akik szeretnék elmélyíteni tudásukat a magyar nyelv és kultúra területén. Az idei évben július 16. és augusztus 12. között rendezik meg a különleges egyetemi kurzust.

Az SZTE BTK Hungarológiai Központ nyári egyeteme idén is elindítja kettő, illetve négy hetes kurzusait Szegeden. A magyar nyelv elsajátítását célzó kurzus napi 3x90 perces nyelvórákkal várja a tanulni vágyókat. A kurzusok 5 szinten indulnak, így kezdők és haladók is megtalálhatják a nekik leginkább megfelelő csoportot. A nyári egyetem ideje alatt lehetőség van a magyar kultúráról szóló előadások meghallgatására vagy szervezett helyi ismeretterjesztő kirándulásokra – akár Budapestre vagy Ópusztaszerre is.


A nyári egyetem költségei magába foglalják a kirándulásokat, a Szegedi Szabadtéri Játékok vagy más helyi fesztiválokon történő programokat is. A kurzus részét képezi továbbá a megnyitó est néptánccal kísérve, a különböző esti közös programok, valamint a Nemzetközi Est is, ahol a diákoknak lehetőségük van saját kultúrájukat is bemutatni a többieknek.


A nyári egyetem tapasztalt oktatókkal dolgozva képes megteremteni azt a közeget a tanuláshoz, ami élvezetet és tudást egyaránt nyújt. A diákoknak nem csupán a magyar nyelvet van lehetőségük megtanulni, hanem megismerhetik a magyar kultúrát is, hasonló érdeklődésű emberekkel körülvéve.


További információ itt.Forrás: Fülöp Kata/u-szeged.hu

Borítókép: illusztráció

Friss Hírek

Friss Hírek RSS
Boritokep_11

Robert Menasse osztrák esszé- és regényíró volt az SZTE BTK Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszékének vendége, december 5-én. Bombitz Attila, a tanszék vezetője beszélgetett a szerzővel legújabb művei kapcsán Európáról, az Európai Unió paradox működéséről, a vágyott nemzetállamok feletti egységről és a nacionalizmus térhódításáról a teltházas esten. Az esemény a budapesti Osztrák Kulturális Fórum támogatásával jött létre.