borito

Több, mint százan vettek részt a spanyol tanulmányi versenyen – Diplomatáktól vették át nyereményeiket a győztes középiskolások

A Hispanisztika Tanszék immár ötödik alkalommal rendezte meg a középiskolásoknak szóló Spanyol tanulmányi versenyét. A verseny díjátadóját április 21-én, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar épületében tartották számos diplomata és középiskolás diák részvételével.

A verseny célja a hispán világ kulturális örökségének megismertetése és népszerűsítése a középiskolás diákok körében. A diákok 2-3 fős csapatokban jelentkezhetnek, és modern, digitális prezentációs technikákkal kell minden évben egy kiválasztott témát feldolgozniuk. Az idei év témája a gasztronómia volt, amely rendkívül népszerűnek bizonyult a középiskolások körében: 105 diák 47 kreatív és igen magas színvonalú pályaművet juttatott el a szervezőknek az ország különböző városaiból, ami rekordszámú részvételt jelent. A versenyt díjakkal támogatta a Spanyol Nagykövetség Oktatási Irodája, a budapesti Cervantes Intézet, az Argentin Köztársaság, a Chilei Köztársaság, az Ecuadori Köztársaság, a Kolumbiai Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége és a Mexikói Nagykövetség.


DSC09236 DSC09267


DSC09276 DSC09273


Az április 21-i díjkiosztó ünnepségre az 1-3. helyezett, illetve további 3 különdíjat nyert csapat kapott meghívást. A szervezők a délelőtt során egy interaktív kulturális programmal várták a résztvevőket, majd ezt követően került sor a hivatalos díjátadóra, melyen a Veszprémből, Mezőkövesdről, Debrecenből és Szegedről érkezett csapatok mellett részt vett számos diplomata vendég is: Ignacio Ruiz kolumbiai nagykövet és Alejandro Imbachí, a Kolumbiai Köztársaság Nagykövetségének második titkára és konzuli megbízott, Rosario Molinero mexikói nagykövet asszony és Javier Paniagua, a Mexikói Nagykövetség kulturális attaséja, José Luis Salazar Arrarte ecuadori nagykövet, Sebastián Aguilera chilei nagykövet-helyettes és Paula Echavarría, a Chilei Köztársaság Nagykövetségének konzulja, továbbá Luis Ángel Macías Amigo, a budapesti Cervantes Intézet tanulmányi vezetője.


DSC09227


A diplomata vendégeket a díjkiosztó előtt Prof. Dr. Gyenge Zoltán dékán fogadta és köszöntötte a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Kari Tanácstermében.



Fotók: Krizsán Dóra

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!