KUTATOK_EJSZAKAJA_18

Prof. Dr. Szajbély Mihály, Szeged díszpolgára is örökbefogadója lesz a Somogyi-könyvtár egy értékes kötetének

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár többéves hagyománya, hogy értékes, régi gyűjteményéből a Szegedért Alapítvány díjazottjainak, a város díszpolgárainak és más prominens személyeknek örökbefogadásra ajánl fel köteteket. Most Prof. Dr. Szajbély Mihály, Szeged nemrégiben megválasztott díszpolgára is meghívást kapott a könyvtártól– az ünnepélyes könyv-örökbefogadás május 21-én, szombaton, 11 órától lesz a központi könyvtárban.


Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a szegedi közgyűlés május 6-i zárt ülésén szavazta meg Szajbély Mihályt Szeged város díszpolgárának. Szajbély Mihály irodalomtörténész, egyetemi tanár, a BTK korábbi dékánja és a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék megalapítója olyan személyek között szerepel a díszpolgárok névsorában, mint Széchenyi István, Kossuth Lajos, Klebelsberg Kuno vagy a tavaly megválasztott Karikó Katalin.


A Somogyi-könyvtár a kezdeményezéssel „szorosabb és személyesebb kapcsolódást kíván kialakítani a Város, a Város polgárai, civil szervezetei, vállalkozói és a könyvtár között. Az örökbefogadók hozzájárulhatnak egy-egy kötet restaurálásához, segítve ezzel értékmentő, értékőrző tevékenységünket” – áll a könyvtár honlapján. 2003 óta számos könyv talált örökbefogadóra, például Ilia Mihály, Zsigmond Vilmos vagy épp a híres alumna, Karikó Katalin személyében.


A mecénásprogram keretében akár mi is örökbe fogadhatunk régi, értékes köteteket – erről itt tájékozódhatnak bővebben: https://www.sk-szeged.hu/orokbefogadas-es-mecenatura/


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.