Elhunyt Komlóssy Ákos, az SZTE BTK Neveléstudományi Intézetének volt oktatója

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Intézete mély megrendüléssel tudatja, hogy az intézet egykori oktatója, Komlóssy Ákos 2015. október 8-án, életének 70. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt.

Komlossy_Akos


Komlóssy Ákos 1945-ben született Ózdon. Középiskolai tanulmányait Dunaújvárosban végezte. 1969-ben szerzett magyar-történelem szakos középiskolai tanári diplomát a József Attila Tudományegyetemen. A Pedagógiai Tanszék oktatójaként elsősorban neveléselméleti és nevelésszociológiai, majd tantervelméleti kérdések foglalkoztatták. 2004-től a Dunaújvárosi Főiskola oktatója volt, fontos szerepet játszott a mérnöktanár-képzés alapításában és akkreditációjában.


Temetésére 2015. október 22-én került sor a Dunaújvárosi temetőben. Emlékét kegyelettel megőrizzük.




Csapó Benő, intézetvezető egyetmi tanár

Neveléstuományi Intézet

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.