Hallgatói pályázat: A modern Kazahsztán és az új főváros történelme

A Kazah Köztársaság Nagykövetsége valamint a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatot hirdet a modern Kazahsztán és a főváros történelme témájában a Szegedi Tudományegyetem diákjai számára.

Asztana, a kazah főváros évfordulója alkalmából, Kazahsztán Budapesti Nagykövetsége pályázatot hirdet az alábbi témában: „A modern Kazahsztán és az új főváros történelme”

 

A pályázat célja: a modern Kazahsztán és a főváros történelme iránti érdeklődés felkeltése; Kazahsztán és Asztana történelmének népszerűsítése és a kazah történelmi örökség tanulmányozása; tehetséges szakemberek támogatása révén történészek új nemzedékének kinevelése; a magyar és a kazah hallgatók közötti kommunikáció feltételeinek megteremtése.

 

A verseny egyfordulós, a beküldött pályázatokat szakértői zsűri bírálja. A nyertesek elismerő oklevelet és pénzjutalmat kapnak a Kazah Köztársaság Nagykövetségétől:

 

1. díj 150.000 Ft.

2. díj 100.000 Ft.

3. díj 50.000 Ft.

 

A pályázat lebonyolításáról a Szervező Bizottság gondoskodik.
A Szervező Bizottság vezetője – az Altajisztikai Tanszék lektora - Dr. Mukusheva Raushangul. Tel.:+36 62 544-319. roza55506@hotmail.com

 

A versenyben résztvevőknek legkésőbb 2013. június 3-ig kell elkészíteni és benyújtani a pályázatot a Szervező Bizottságnak nyomtatott és elektronikus formában, magyar vagy angol nyelven (A4-es formátumban, 12-15 ezer leütés, Word szövegszerkesztő, Times New Roman № 12 betűtípus), a következő témában:

 

A modern Kazahsztán és az új főváros, Asztana történelme.

 

A munkákat jeligével ellátva a kambarov7@gmail.com e-mail címre kell küldeni, a tárgymezőbe írják be: Pályázat+a jelige. Postai úton a Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Altajisztikai Tanszék 6722 Szeged, Egyetem utca 2., Dr. Mukusheva Raushangul címre lehet küldeni.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.