aram

ÁRAMSZÜNET

2014. január 3-4-5-én a BTK Egyetem utcai épületében

A BTK épületében lezajlott kötelező évenkénti érintésvédelmi felülvizsgálat megállapította, hogy az Egyetem utcai épület elektromos főelosztó cseréje szükségszerű, sürgősen megoldandó feladat.

Egyeztetve a GMF illetékes szakembereivel, az áramszolgáltató bevonásával végrehajtandó művelet időpontját a kötelező bezárás idejére, a "szénszünet" utolsó napjaira, 2014. január 3. (péntek) reggeltől január 5. (vasárnap) estig bezárólag határoztuk meg. Ebben az időszakban az Egyetem utcai épületben az áramszolgáltatás - ebből következően a net- és a telefonszolgáltatás is - teljes mértékig szünetel, a Petőfi épületben csak a netszolgáltatás lekapcsolására lehet számítani.

Tekintettel arra, hogy a munkálat a szénszünet idejére esik, nem fogja zavarni a munkavégzést, azonban a folyamatos működést igénylő rendszerek esetében (szerverek, stúdió) célszerű arról az illetékeseknek gondoskodni, hogy azok időben le legyenek szabályosan állítva (UPS vezérlés, táv- avagy manuális leállítás).

Ugyanezen okokból a BTK szerverei (primus, mars, venus) valószínűleg már január 2., csütörtök késő estétől nem lesznek elérhetőek előreláthatólag január 6., hétfő reggelig.


Péntek esti információk szerint az áramellátást hétfőn, 6-án hajnalban (5-6 óra körül) állítják vissza, a net elérés pedig ezt követően kb. reggel 7-kor áll helyre.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.