Országos Felsőoktatási Véradóverseny

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által meghirdetett verseny célja, hogy minél több fiatal ismerje fel a véradás fontosságát és egyúttal csatlakozzon a rendszeres véradók csapatához.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat az idei tanévben is meghirdette az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt. A 2011. október 1. és 2012. május 14. között zajló verseny célja, hogy minél több fiatal véradót vonjon be a véradó mozgalomba. A verseny győztese a legnagyobb véradói aktivitást mutató felsőoktatási intézmény. A regisztráció határideje 2011. október 20.

További információk (szabályzat és jelentkezési lap) itt.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.