fabagoly

Az országban Szegeden a legjobb a bölcsészképzés – az oktatói kiválósági rangsor alapján

A HVG közzétette a Diploma 2021-es kiadványát, amelyben összesítve és különböző tudományterületek szerint is osztályozták a magyar felsőoktatási intézményeket, illetve karokat. Az ország legkiválóbb bölcsészkara az oktatói kiválósági rangsor alapján a szegedi lett. Az SZTE legjobb kara e rangsor szerint a bölcsészkar.

 

A HVG összesített képzési rangsorában az SZTE karai közül a bölcsészkar szerepel a legelőkelőbb helyen, hiszen a legjobb 25 közé bekerült karok összesített országos listáján a 4. helyet érte el, a szegedi karok közül a legjobb helyen áll. Az oktatói kiválóságot mérő listán a szegedi bölcsészkar a 3. helyet foglalja el az összes magyar egyetemi kar rangsorában, ennek alapján az ország legjobb bölcsészképzésének számít, hiszen csak két természettudományi kar, az ELTE TTK és a BME TTK előzi meg.

 

A HVG idén is az oktatók tudományos fokozatai, a hallgatók felvételi pontátlaga és a már felvételkor nyelvvizsgával rendelkezők aránya alapján határozta meg az egyetemi ranglistát. Az összesített rangsorban az ország 4. legjobb felsőoktatási intézményeként értékelték a Szegedi Tudományegyetemet, és mind az oktatói, mind a hallgatói kiválóság alapján a 6. helyen szerepelt. Az SZTE több kara is kiváló helyen végzett a képzésterületi rangsorokon. Az SZTE BTK az utóbbi években mind az összesített listában, mint oktatói kiválóságot tekintve a legjobb szegedi kar volt, emellett a nemzetközi rangsorokban a legkiválóbb magyar egyetemi karok egyike. Érdemes hozzánk jönni!

 

A vírushelyzet miatt a kar idén átköltözteti nyílt napjait az online térbe. Bővebb információk a kar hivatalos honlapján lesznek hamarosan elérhetőek: www.arts.u-szeged.hu

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.