Boritokep_23

2024 júniusában záróvizsgázol? Olvasd el a legfontosabb információkat itt

FRISSÍTÉS (2024. 03. 19.): A BTK osztatlan és rövid ciklusú tanárképzésein részt vevő hallgatók április 15-e, hétfő, 14:59-ig jelentkezhetnek záróvizsgára a MODULO felületén!


FRISSÍTÉS (2024. 04. 10.): A BTK osztatlan, rövid ciklusú vagy régi MA tanárképzésein részt vevő hallgatók május 21-e, kedd, 10:00-ig tölthetik fel és adhatják le portfóliójukat!


Karunkon a záróvizsgák 2024. június 03–14. között lesznek, ezelőtt azonban még számos teendőd van végzős hallgatóként. Ebben a cikkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, a határidőkkel együtt. Az összefoglaló a Tanulmányi Osztály által közzétett hivatalos tájékoztatóból készült, amely az alábbiakon felül egy "záróvizsga kisokost" is tartalmaz.

Először is mutatjuk a legfontosabb határidőket


A határidők a képzés formájától függően változnak (fontos: figyeld a pontos időpontokat is):


BA, MA, szakirányú továbbképzésen:

  • Személyes adatok ellenőrzése a NEPTUN-ban, és változás esetén annak bejelentése a Tanulmányi Osztályon eddig: 2024. március 14.
  • Záróvizsgára bejelentkezni a MODULO-ban kell: 2024. április 01–30. (kedd, 14:59)
  • A szakdolgozat feltöltése és leadása: 2024. április 01–30. (kedd, 14:59)
  • Tanári MA (régi MA képzés) portfólió feltöltése és leadása: 2024. május 13–22. (szerda, 14:59) - MÓDOSULT! AZ ÚJ HATÁRIDŐ: május 21. (kedd, 10:00)
  • Az abszolutórium megszerzése és bejelentése eddig (Coospace-feladat formájában): 2024. május 27.
  • Az egyetemmel szemben fennálló esetleges tartozás rendezése a NEPTUN felületén eddig: 2024. május 17.

 

Osztatlan és rövid ciklusú tanárképzésen:

  • Személyes adatok ellenőrzése a NEPTUN-ban, és változás esetén annak bejelentése a Tanulmányi Osztályon eddig: 2024. március 14.
  • Záróvizsgára bejelentkezni a MODULO-ban kell: 2024. február 15–29. (csütörtök, 23:59) - MÓDOSULT! AZ ÚJ HATÁRIDŐ: április 15. (hétfő, 14:59)
  • A szakdolgozat feltöltése és leadása: 2024. április 02–15. (hétfő, 14:59)
  • Portfólió feltöltése és leadása: 2024. május 13–20. (hétfő, 14:59) - MÓDOSULT! AZ ÚJ HATÁRIDŐ: május 21. (kedd, 10:00)
  • Az egyetemmel szemben fennálló esetleges tartozás rendezése a NEPTUN felületén eddig: 2024. május 17.
  • Az abszolutórium megszerzése és bejelentése eddig (Coospace-feladat formájában): 2024. május 21.
  • A szakdolgozat védés időpontja: 2024. május 27–31.


Diplomaosztó

A diplomaosztó időpontja és helyszíne: 2024. július 6. (szombat), TIK Kongresszusi terme.

 

A Kar diplomaátadó ünnepi tanácsülésein a diplomát átvevő hallgatók kötelesek talárt viselni. Aki ezen kötelezettségének nem tesz eleget, nem vehet részt a diplomaosztón. A diplomaosztón való részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztráció díja 5000,-Ft, mely magába foglalja a talár viselését és az ünnepségen való részvételt.

Lásd: SZTE BTK Hallgatói talárviselési szabályzata


(A diplomaosztó kapcsán a szervezők a változtatás jogát fenntartják.)


Vegyük sorra a teendőidet

A záróvizsgára való jelentkezésről:

A záróvizsga-beosztást a NEPTUN-ban megtekintheted, a következőképp: NEPTUN - saját felület - ügyintézés - záróvizsgák - majd a jobb oldalon a sor végén, a „Bővebben” gomb megnyomása után láthatod a záróvizsga pontos dátumát és a helyszínét.

 

Ha ismételt záróvizsgázó hallgató vagy:

Neked is be kell jelentkezned a záróvizsgára és a szakdolgozatodat is újra fel kell töltened (idei dátummal), emellett a plágiumnyilatkozatot is csatolnod kell. További információkért keresd a tájékoztatón belüli záróvizsga kisokost!

 

A szakdolgozatról/portfólióról:

A szakdolgozatot/portfóliót (PDF formátumban) kötelező feltöltened a MODULO-ba vagy jelölni a záróvizsga űrlapon, hogy tanszéki felületre töltötted fel, majd ezt követően a tanszék/intézet által meghatározott adathordozón és formátumban a tanszékre/intézetre is el kell juttatnod. (Erről pontos információt az adott tanszéken kaphatsz.)

 

Feltöltés menete: MODULO - folyamatban lévő ügyek - záróvizsga jelentkezés - csatolt űrlap kitöltése (feltöltés előtt ajánlott a „Piszkozat” mappában lévő dokumentumokat törölni).

 

A plágiumnyilatkozatot köteles vagy a szakdolgozat/portfólió elejére beilleszteni! (Ki kell nyomtatnod, kék tollal aláírnod, majd beszkennelve csatolnod kell a szakdolgozathoz.)

 

Fontos: A leadási határidő meghosszabbítására nincs lehetőség - ha lecsúszol a határidőről, nem záróvizsgázhatsz!

 

Az abszolutóriumról:

Az abszolutórium nyilatkozat beadására (kizárólag még aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatóknak kell) kiírt feladatot a Coospace megadott színterében kell beadnod (BTK Záróvizsga/Final Exam/2024 június).

 

Aktuális nyelvvizsga követelmény:

Az aktuális információkat tartalmazó Dékáni tájékoztató az idegen nyelvi követelmények változásáról c. dokumentumot ide kattintva letöltheted.

 

Tartozások:

Kérjük, nézd meg a tartozásaidat! Ha a 2024. május 17-i határidőn túl még bármilyen tartozásod van (kollégiumi díj, utóvizsga, szolgáltatási díj, stb.) az egyetemmel szemben, akkor nem záróvizsgázhatsz. Esetleges tartozásaidat a NEPTUN-on, online tudod kiegyenlíteni.


További hasznos információk:

Kérjük, hogy ellenőrizd a NEPTUN-ban szereplő személyes adataidat! A változást folyamatosan, de legkésőbb 2024. március 14-ig kell bejelentened a TO-n, mert a NEPTUN-ban szereplő adatok alapján állítja ki a Tanulmányi Osztály a diplomádat. Amennyiben a Tanulmányi Osztály a hallgató hibájából hibás diplomát állít ki, csak térítés ellenében tudnak újabb oklevelet kiállítani.



Sikeres és gördülékeny utolsó félévet kívánunk!

 

(Utóbbiban mi is segítünk: ha valamiben nem vagy biztos a végzéssel kapcsolatban, fordulj bizalommal a Tanulmányi Osztály munkatársai felé e-mail-ben, telefonon vagy személyesen! Minden elérhetőséget megtalálsz itt.)

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.