90, 60, 20 – beszélgetések az egyetemi sajtó jubileumairól

A Stúdióbeszélgetések című magazin új összeállítása az egyetemi sajtó jubileumi ünnepségeinek keresztmetszetét adja. A műsort SZTE Médiacentrum megbízásából az SZTEtv BTK TV stúdiója készítette,

A 2012-2013. tanévben hármas jubileumhoz érkezett a szegedi egyetemi sajtó. 90 éve, hogy megjelent az első, hallgatók szerkesztette lap, az Új Élet; 60 éve, hogy elindult a mai Szegedi Egyetem Magazin elődje és 20 éve annak, hogy a szegedi egyetem bölcsészettudományi karán megkezdődött a diplomás újságíró, kommunikációs szakember képzés.

A Stúdióbeszélgetések című magazin fél órája az ünnepi eseményeket foglalja össze, a stúdióvendégekkel pedig az egyetemi médiumok jelenéről beszélgettek a műsor készítői.

Az SZTEtv 2013-as műsorát készítette – az SZTE Médiacentrum megbízásából – az SZTEtv BTK TV Stúdiója. A műsor szerkesztője Hajdu Zsófia; operatőrei: Herner Donát, Ficker Péter, Kovács Zoltán; az utómunkákat végezte: Králik Kata; rendező: Klucsik Edit.

Az egyetemi sajtó jubileumait összegző magazin a Telin TV műsorán is szerepel, először 2013. június 3-án. A Stúdióbeszélgetések című műsor az SZTE www.u-szeged.hu honlapján is megtekinthető.

SZTEinfo

 


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.