Nyilvánosak a felvételi ponthatárok július 24-én 20 órától

A felsőoktatási intézményekbe belépőt jelentő ponthatárok 2013. július 24-én 20 órától nyilvánosak. A Szegedi Tudományegyetem jellegzetességeit, a ponthatárokat a rektor és az oktatási rektorhelyettes július 25-én sajtótájékoztatón elemzi. A pótfelvételit július 26-án hirdetik meg.

Melyik felsőoktatási intézménybe hány ponttal lehet bekerülni? Nyilvánosak az idei felvételi ponthatárok 2013. július 24-én 20 órától. A www.felvi.hu oldalon hozzák nyilvánosságra, hogy az idén felvételiző 95 237 fiatal közül kit vettek föl egyetemre vagy főiskolára. Mindenki – aki megadta a telefonszámát – egy sms-t is kap arról, hogy sikeres-e a felvételije.

A Szegedi Tudományegyetemen meghirdetett szakokat és az oda nyíló kapuk pontokban mért nagyságát – többek között – a www.delmagyar.hu és a www.szegedma.hu külön is gyűjti. A hatályos jogszabályok alapján alapképzésre, osztatlan képzésre jelentkezők számára a minimális pontszám 240, a felsőoktatási szakképzésre jelentkezők számára 200 pont, a mesterképzésre jelentkezőknek pedig 50 pont.

Az SZTE ponthatárairól, a tendenciákról Szabó Gábor rektor és Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes sajtótájékoztatót tart 2013. július 25-én (csütörtökön) 14 órától. A szegedi egyetemi szakok ponthatárait más intézmények „belépőivel” tanulságos összevetni. Az elemzés a hazai felsőoktatás helyzetéről is üzen.

Jó tudni: ha a jelentkezőnek az a fontos, hogy a sikertelen felvétel ellenére valahol mégis sikerüljön felsőoktatási tanulmányokat kezdenie, akkor érdemes ismét jelentkeznie a pótfelvételi eljárásban, amelyet július 26-án (pénteken) hirdetnek meg a felvi honlapján. Ezek döntését augusztus 29-én hozzák nyilvánosságra, így szeptemberben a képzések elkezdhetők.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)