nyilt_nap_kiemelt

Nyílt nap az SZTE Füvészkertben és az Oktatáselméleti Kutatócsoportnál

Mivel járult hozzá hazai fejlesztésekhez hazánk európai uniós tagsága? A kérdésre az érdeklődő választ kap az SZTE Füvészkert és az Oktatáselméleti Kutatócsoport március 2-i programján. A szegedi egyetem is bemutatkozik az Uniós fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programon.

Az európai állampolgárok éve alkalmából a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) indította el az Uniós fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programot. Március 2-án, a tavasz első szombatján Magyarország 30 pontján – közte a Szegedi Tudományegyetem két részlegében – tekinthetnek meg uniós fejlesztési programot az érdeklődők.

 

Trópusok a Tisza-parton – így ajánlja önmagát a látogatónak a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje (Szeged, Lövölde utca 42.). A Füvészkertben az uniós nyílt napon, március 2-án (szombaton) 10 – 16 óra között 90 perces túrák indulnak, szakmai vezető irányításával. Az SZTE Füvészkertjében – regisztráció nélkül – megtekinthető a régi és az új üvegház, a résztvevők megismerkedhetnek a trópusi növényekkel, a füvészkerti sétán elmélyedhetnek a kert történetében, megtekinthetik a vizes élőhelyeket, a sziklakertet, a rózsakertet, a gyógynövény- és haszonnövénykertet, a védett növényeket.

 

A Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja is csatlakozott az Uniós fejlesztések nyílt napja programhoz: március 2-án a látogatók betekintést nyerhetnek az uniós támogatásból megvalósult újításokba. Az érdeklődők reggel 10 órától 14 óráig a kutatócsoport központjában (Szeged, Petőfi Sándor sugárút 30-34.) ingyenesen próbálhatják ki az egyik kognitív laboratóriumban az online diagnosztikus mérés-értékelési rendszert (eDia), melyből megtudhatják ki mit és hogyan tanul meg. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, a csoportok óránként indulnak.


A sajtómeghívó itt letölthető

A programmal kapcsolatos további részletek: www.ujszechenyiterv.gov.hu


SZTEinfo


plakat_DA

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.