kiallitas_kiemelt

Megnyílt a 17. Őszi Kulturális Fesztivál

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) elkezdődött a 17. Őszi Kulturális Fesztivál. Október 1-jétől 6 héten keresztül 240 tudományos és művészeti esemény várja az érdeklődőket 60 helyszínen. A programsorozaton Szabó Gábor rektor a 15. születésnapját ünneplő SZTE Kulturális Irodát is felköszöntötte.

Évről-évre „egyre vastagabb programfüzettel” várja az Őszi Kulturális Fesztivál a város lakóit és az universitas polgárait – mondta Szabó Gábor akadémikus, rektor a rendezvénysorozat megnyitóján. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 17. alkalommal hívta életre a rendezvénysorozatot: 240 tudományos és művészeti esemény várja az érdeklődőket 60 helyszínen, 6 héten keresztül.

A fesztivál idén a Szent-Györgyi emlékév programjait is magába foglalja, így nagy hangsúlyt kap a tudomány és a művészetek kapcsolata. Azonban másik évforduló szintén kötődik a rendezvénysorozathoz: az SZTE Kulturális Iroda 15. születésnapját ünnepelte október 1-jén, így a rektor „felköszöntötte” az egységet.

Az október 1-jei fesztiválmegnyitón egy tárlat is kezdetét vette: Kokas Károly, az SZTE Klebensberg Könyvtárának főigazgató-helyettese „eklektikus” fotókiállítása a Rektori Hivatal épületében tekinthető meg. A közel 20 ezer képből válogatott alkotások 30 év munkáját tükrözik, s – a kiállítást megnyitó Izbéki Ferenc főrvorvos, egyetemi magántanár szerint – a „transzcendentális motívumokat” sem nélkülözik.

Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Iroda vezetője a megnyitó résztvevőit is biztatta: „legyenek lelkes fesztivállátogatók”, s – az ingyenesen megtekinthető Kokas-tárlat mellett – vegyenek részt a több mint egyhónapos programsorozat tudományos és művészeti témájú rendezvényein!


További információ: http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__7128

K. T.


Őszi kultúrfeszt megnyitó galéria
A megnyitón készült képek itt megtekinthetők

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.