Emlékezés az 56 évvel ezelőtti szegedi egyetemistákra

1956 őszének szegedi fiataljaira, pontokba szedett követeléseikre, az általuk épp 56 éve alapított demokratikus ifjúsági szervezetre emlékeznek az egykori és mai szegedi egyetemisták október 16-án.

Szegeden kezdődött az 1956-os forradalom és szabadságharc. Erre is emlékezik és emlékeztet a MEFESZ ünnepséget kezdeményező SZTE Hallgatói Önkormányzat. Az október 16-án (kedden) 16 órakor a MEFESZ emlékműnél (Szeged, Ady tér 10., az SZTE TIK és a BTK épülete közötti parkban) kezdődő ünnepségre 1956 fiataljai is hivatalosak. A megemlékezés az SZTE Bölcsészettudományi Kar (BTK) legendás „Aud. Max.”-ában, 1956 bölcsőhelyénél folytatódik: az SZTE EHÖK ünnepi választmányi ülésén a hallgatói mozgalomért oda ítélt kitüntetéseket adják át

További információ:

http://www.ehok.u-szeged.hu/posts/282-mefesz-megalakulasara-emlekezunk-oktober-16-an

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.