Uniface_kezdo

Bárki lehet diplomás – teszteltük az Uniface-t

Az SZTE Uniface nevű online reality játékán a felvételizők – még a meghosszabbított jelentkezési határidő előtt – megszerezhetik virtuális diplomájukat. A programot már mi is teszteltük: álltunk sorban a tanulmányi osztályon, kerestünk albérletet, benéztünk egy-egy előadásra és kávéztunk a JATE Klubban.

Az Uniface nevű internetes játékra bárki regisztrálhat, így akár 15 nap alatt szerezhet virtuális diplomát a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) számos alapképzésén. Mi Kommunikáció- és médiatudomány szakra jelentkeztünk, így a magyar mellett történelemből „felvételiztünk”. Sikeresen kitöltöttük az érettségi-kérdéssort idéző tesztet, hiszen bekerültünk államilag támogatott képzésre, és még egy üzenet is várt a rendszerben – kollégiumi férőhelyünket biztosítja az SZTE. 

SZTE_rektoriSzabó Gábor rektor is szívesen fogadott minket: videós köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, amit már minden felvételiző sejt: „az egyetemi lét sem csupán az órák látogatásából áll”, s hozzátette: „Szeged arculatát a hallgatók határozzák meg”. Ez az Uniface vezérelve is, hiszen a napi kötelező óralátogatás mellett számos egyéb, szabadidős programot biztosít a játék úgy, hogy közben a város megismerését is lehetővé teszi.

A kötelező ügyintézést egy Szeged-térkép segíti, a megfelelő pontokra kattintva a Hallgatói Szolgáltató Irodától (HSZI) kezdve a bankig bárhova könnyedén eljuthatunk. Az egyetemi épületek közötti tájékozódást is segíti ez rendszer: a bölcsész kar és a hallgatói önkormányzat, az egyetemi könyvtár és a tanulmányi osztály néhány „klikk” után szintén megvan.

A város számos virtuális szabadidős tevékenységet ajánl, hiszen végignézhetjük a múzeumokat, ellátogathatunk a Szegedi Nemzeti Színházba, de sportolhatunk is a Hattyas sori Sportközpontban.

Ügyelnünk kell az időnk beosztására, hiszen az online egyetemisták napja is csak 24 órából áll, tehát tevékenység pontjaink korlátozottak. Azonban népszerűség pontjaink sok mindennel növelhetők: egy-egy kávézás vagy jegyzetcsere megsokszorozhatja számukat. Viszont a tudás pontokért meg kell dolgozni, mivel számos, életszerű szituációban kell helytállnunk. A könyvtári tartózkodásunk vagy az óralátogatásaink alatt jónéhány kérdéssel bombáznak oktatóink és diáktársaink, amelyekre meg kell felelni. A várossal és nevezetességeivel is kvíz kérdéseken keresztül ismerkedünk meg – szerencsére kis utána olvasással minden tárgykörben otthonosan mozoghatunk. Az ismeretszerzést videók is segítik: egy-egy előadás nyomon követhető, így a tudományos témákban sem hozhat zavarba a játék. Mindemellett a diákok szintén megszólalnak a felvételeken, ezáltal a karok működéséről és az SZTE szolgáltatásairól tájékozódunk.

Bár virtuális diplománkig még pár kérdést meg kell válaszolnunk az Uniface-en, már megtanultuk, milyen feladatokkal kell megbirkóznunk a vizsgákon kívül; mely szolgáltatásokat vehetjük igénybe és mik a kötelességeink egyetemi életünk során. Mivel a felvételi határidőket február 24-ig meghosszabbították, a hónap végéig még lesz időnk újabb szakra is jelentkezni, így akár több virtuális diplomával a zsebünkben zárhatjuk le a felvételi időszakot.

Addig is a játék iránt érdeklődők az SZTE www.u-szeged.hu honlapján regisztrálhatnak az Uniface-re és kipróbálhatják a játékot amellett, hogy választ kaphatnak felvételivel kapcsolatos kérdéseikre.

K. T.

Az Uniface játék leírása itt olvasható

A játék során a Szegedi Tudományegyetem támogatói:

x-admin_logo szin_logo

Jakab_Csaba_autosiskola Rutin_Autosiskola Yes_nyelviskola

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)