rektori

A világ legjobbjai között a Szegedi Tudományegyetem

A világ négyszáz legjobb felsőoktatási intézménye közé idén is bekerült a Szegedi Tudományegyetem abban a globális rangsorban, amelyet 2003 óta minden évben összeállít a sanghaji Jiao Tong Egyetem.

Az Academic Ranking of World Universities (ARWU) készítői százpontos rendszerben értékelik az oktatók és az egykori hallgatók szakmai elismertségét, a publikációk számát és idézési gyakoriságát. Továbbra is mindössze két magyar felsőoktatási intézmény kapott helyet az egyik legismertebb nemzetközi felsőoktatási rangsorban: az előző évekhez hasonlóan az SZTE mellett az ELTE is a 301-400-as blokkban szerepel.

Az eredmény azért is kiemelkedő, mert a rangsor készítői kimondottan az oktatási és oktatói minőséget, valamint az egyetemek kutatási teljesítményét veszik alapul. Az oktatási minőséget a Nobel- és Fields-díjas tudósokkal mérik, míg az oktatói minőséget a nemzetközileg is nagy presztízsű folyóiratokban megjelent publikációk és az idézettség jelenti.

Más rangsorokban is előkelő helyen áll a Szegedi Tudományegyetem. Az SZTE idén előrébb lépett a Quacquarelli Symonds által készített egyetemi világrangsorban (QS University Ranking): míg az előző 2 évben az 500-600-as csoportban foglalt helyet, a 2011 tavaszi-nyári rangsorban a 451-500-as csoportba került az intézmény. A vegyész képzések kategóriájában pedig a SZTE a 151-200-as csoportba került. A világrangsorban a szegedin kívül szintén egyetlen magyar egyetem, az ELTE szerepel.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)