golyatabor

Újra együtt táboroznak a gólyák az SZTE-n

2000 óta első alkalommal kerül megrendezésre az össz-egyetemi Gólyatábor a Szegedi Tudományegyetemen 2011. szeptember 1-4. között Sziksósfürdőn. Az SZTE Gólyatábor célja, hogy a különböző karokra felvett elsőéves hallgatók megismerkedhessenek hallgatótársaikkal, belelássanak más karok és szakok életébe.

„Azokban az időkben, amikor még több, kisebb felsőoktatási intézmény működött Szegeden, természetes volt, hogy a különböző karok hallgatói együtt jártak különböző rendezvényekre, a TTK-soknak, bölcsészeknek, jogászoknak számos lehetőségük volt arra, hogy megismerjék egymást, beszélgessenek, életre szóló barátságokat kössenek. Ma már, amikor az oktatás 12 karon, több tízezres hallgatói létszámmal folyik a Szegedi Tudományegyetemen, jóval kevesebb lehetőségük van a hallgatóknak minderre. Az össz-egyetemi gólyatáborban az elsőévesek még azelőtt megismerhetik egymást, hogy ki-ki elkezdené a tanulást a saját karán, szakján” – foglalta össze a SZTE Gólyatábor jelentőségét Szabó Gábor rektor.

Ament Balázs EHÖK-alelnök, a SZTE Gólyatábor szervezője elmondta: az esték nem múlhatnak majd el a népszerű fesztiválokat idéző bulik nélkül. Ha valaki szeretné átélni a méltán híres szegedi gólyatáborok hangulatát elsőévesként, akkor kötelező a részvétel.

Az ismétlésre vágyó felsőbb évesek, vagy a már végzettek számára is lehetőség lesz kilátogatni, mert az utolsó estén, szombaton a szervezők megnyitják az egyébként zártkörű rendezvény kapuit az SZTE többi polgára és Szeged lakói előtt is, hogy bárki közösen ünnepelhesse a gólyákkal az új tanév kezdetét.

A rendezvényre kizárólag online felületen tudnak jelentkezni a hallgatók, amely szintén újdonságnak számít. A rendezvény webcíme: www.golyatabor.hu

További információk:

Ament Balázs +36 30 5788566