Fulbright ösztöndíjjal érkezhetnek amerikai oktatók és kutatók Szegedre

Együttműködési szerződést írt alá Jókay Károly, a Fulbright Bizottság igazgatója és Szabó Gábor, az SZTE rektora.

A Fulbright Bizottság és a Szegedi Tudományegyetem kapcsolata és együttműködése már hosszú ideje sikeres és gyümölcsöző, egyetemünk mintegy húsz éve fogad és küld ösztöndíjasokat az Egyesült Államokba.

 

Az együttműködési megállapodás értelmében a felek megalapítják a Fulbright-SZTE ösztöndíjat, amely a Fulbright pályázati felhívásban kiemelt ösztöndíj lehetőségként fog megjelenni. Az ösztöndíj keretében az SZTE a 2017/2018-as tanévtől kezdve szemeszterenként 1 fő angol anyanyelvi, amerikai ösztöndíjas oktatót fogad a meghatározott tudományterületeken (bölcsészettudományok; társadalomtudományok; természettudományok; orvostudományok; egészségtudományok; műszaki és mérnöki tudományok; agrártudományok; művészetek, zeneművészet és vizuális művészetek).


Fullbright_szerzodes_2015._november_10._BA
Fulbright ösztöndíjjal érkezhetnek amerikai oktatók és kutatók Szegedre - GALÉRIA

 

Az ösztöndíj jelentős részét maga a Bizottság biztosítja, ezzel megteremtve a lehetőséget a Szegedi Tudományegyetem számára, hogy amerikai oktatókkal és kutatókkal együttműködhessen.

 

A szerződés aláírását a Fulbright Bizottság által szervezett alumni találkozó előzte meg, amelynek során a Bizottság tagjai valamint korábbi szegedi Fulbright ösztöndíjasok egy rövid városnézésen és közös ebéden vettek részt.

 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.