Svajci_nagykovet_kiemelt_nagy

Svájc nagykövete a szegedi egyetemen

A frankofón államok magyarországi képviseletében, az Alliance Franciase és az SZTE Frankofón Egyetemi Központ együttműködésében szervezett Frankofónia Fesztivál záró programján vett részt Jean-François Paroz. Svájc magyarországi nagykövete találkozott az SZTE vezetőivel is.

A Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központban tartott előadást 2015. március 18-án Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete. Megtekintette az Alliance Francaise-t és az SZTE Francia Egyetemi Központot, és tárgyalt a már meglevő együttműködésekről, azok bővítéséről.

A svájci diplomata találkozott Szabó Gáborral, az SZTE rektorával. E megbeszélésen nyugtázták: a két országot nem csupán diplomáciai kapcsolatok fűzik össze. Az oktatási és tudományos együttműködésre is többféle lehetőség kínálkozik.

svajci nagykovet szent gyorgyi szobor nagy katalinJean-François Paroz tárgyalt Nagy Katalinnal, az SZTE nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori főmegbízottjával is. E találkozón annak a lehetősége is fölvillant, hogy a svájci nagykövet támogatásával és személyes megjelenésével növeli a rangját az SZTE Fogorvostudományi Kar által 2015-ben is megszervezett, nagy hagyományú fogászati konferenciának. A 2015 májusában esedékes szakmai programot kísérő rendezvény az európai és tengeren túli szereplőket felvonultató kiállítás, amelyen a kiváló minőségi svájci termékeket is bemutatkozhatnának.

A svájci diplomata Nagy Katalin, valamint Csernus Sándor, az SZTE Frankofón Egyetemi Központ tudományos igazgatója kíséretében szegedi városnézésen vett részt. Szegedi munkanapja végén Jean-François Paroz az 5. Frankofón Filmnapok zárásaként köszöntőt mondott a Belvárosi Moziban Mathieu Urfer „Tartsunk szünetet!” című filmjének bemutatója előtt.


SZTEinfo

Fotók: KDZS

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.