allasborze_2014_oktober_kiemelt_nagy

A startup világ nagyágyúi az SZTE tavaszi állásbörzéjén

A karrieré a főszerep 2015. március 31-én, a Szegedi Tudományegyetem Tavaszi Állásbörzéjén. Az SZTE Tanulmányi és Információs Központ átriumában közel 50 kiállító várja a hallgatókat és frissdiplomásokat, a felkészülésben pedig az SZTE Karrier Iroda tanácsadásai és előadásai segítik az érdeklődőket.

A Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma, az SZTE állásbörzéje 2015. március 31-én ismét megnyitja kapuit. Az SZTE Karrier Iroda szervezésében a 20. Tavaszi Állásbörzére közel 50 kiállító érkezik: helyi, regionális és országos cégek, munkaerő-közvetítők és civil szervezetek. A rendezvény hivatalos megnyitóján, 9 órakor adják át az Alma Mater Díjat.

 


Az informatikától a gazdasági területeken át az idegen nyelvekig

 

Az informatikai, mérnöki-műszaki, gazdasági és gyógyszeripari területekre készülő hallgatók, a legkülönbözőbb egyetemi szakokon végző fiatalok találkozhatnak a számukra érdekes kiállítókkal az SZTE állásbörzéjén. De a kommunikáció, a marketing és az idegen nyelvek iránt lelkesedők is eredményesen látogathatják a vállalatok standjait.

Az állásbörze vendége lesz – többek között – a Bonafarm Csoport, a Robert Bosch Elektronika Kft., a Goodwill Pharma Kft. A jelentkezők leadhatják önéletrajzukat a kecskeméti Mercedes gyár, az ELI lézerkutató központ vagy az NNG Kft. képviselőinek is.

A munkaerő-piaci mustrán ezúttal a vállalkozói szféra lehetőségei és buktatói is fókuszba kerülnek; a Forbes, a PwC, a Bridge Budapest és az Informatikai Vállalkozások Szövetségének programjain kiderül, hogyan lehet egy jó ötlettel meghódítani a világot. A látogatók a Karrier Iroda standjánál szavazhatnak kedvenc kiállítójukra.

 


Felkészítő napok – tanácsadások és próbainterjúk

 

Az állásbörzét megelőző napokban – március 27-én és 30-án – ismét egyéni tanácsadásokkal, próbainterjúkkal és egyedülálló coaching módszerrel várják a szakértők a munka világába készülőket. A tavaszindító állásbörze napján pedig tippeket kaphatnak az eredményes bértárgyaláshoz és a bombabiztos önéletrajz elkészítéséhez. Az egyetemi állásbörze kiállítói interaktív workshop keretében osztják meg az érdeklődőkkel, milyen számukra az ideális jelölt és milyen módszerekkel választják ki jövendőbeli kollégáikat. A munkakeresők a börze napján az önéletrajzhoz szükséges profi fotót is elkészíttethetik, amihez smink- és stílustanácsadással segítséget nyújtanak a szervezők.

 


A vállalkozóvá válás útján

 

A vállalkozásoké lesz a főszerep március 31-én 15 órától. A magyar Forbes munkatársai és a magazin elismert „30 sikeres 30 alatt” listájának szereplői mesélik el, hogyan kell elindulni az egyetemi évek után, vagy akár már a tanulmányok alatt is a vállalkozóvá válás útján.

A Bridge Budapest ösztöndíjasainak beszámolóiból kiderül, miként változtatta meg az életüket a világ másik felén eltöltött gyakornoki program. Az IVSZ blokkja arra fókuszál, mikor léphet ki egy vállalkozás a kick-off szakaszból, a PwC munkatársai pedig a self marketing művészetébe vezetik be a hallgatóságot.

 


Fogadóóra SZTE-s diplomásoknak

 

A 2014-ben útjára indított Alumni óra esemény folytatásaként ezúttal fogadóórán találkozhatnak személyesen az egyetem diplomásai a rendezvény kiállítóival, amennyiben ezt az állásbörze ideje alatt nem tudják megtenni.

A kifejezetten tapasztaltabb szakemberek számára kínált pozíciókat itt tekinthetik meg az érdeklődök. A diplomás szakemberek ezt követően jelezhetik, ha karriercéljaiknak megfelelő ajánlatot találnak, a szervezők pedig összehozzák a két felet az Alumni fogadóórán egy kötetlen beszélgetésre, amely kiváló alapot teremthet akár egy későbbi sikeres kiválasztási folyamathoz is.

 

Az SZTE Tavaszi Állásbörze programjairól és a kiállítókról folyamatosan bővülő információk az SZTE Karrier Iroda honlapján és a rendezvény Facebook oldalán érhetők el.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)