tudomanyegyetem1_kiemelt

Nyílt napokon és az Educatio kiállításon is tájékoztat az SZTE

„Továbbtanulnál? A Szegedi Tudományegyetemen a helyed!” A felvételizésre készülő középiskolásokat 2015 januárjában kari nyílt napokon tájékoztatja az SZTE. Az egyetem a 12 karának és Tanárképző Központjának a kínálatát bemutatja a 2015. január 22-24. közötti Educatio Nemzetközi Szakkiállításon is.

A felvételizők tájékoztatását a múlt évben elkezdte a Szegedi Tudományegyetem. Az összegyetemi börze és a kari nyílt napok sora 2015-ben folytatódik. Az új év első nyílt napját az SZTE Állam és Jogtudományi Kar tartotta 2015. január 8-án.

 

  Infók a továbbtanulóknak és a szülőknek


Az SZTE Mezőgazdasági Kar két, szülői értekezlettel egybekötött nyílt napot is rendez: 2015. január 9-én (pénteken) és 30-án (pénteken) 11 órától. A helyszín mindkét esetben a kari központ: Hódmezővásárhely, Andrássy út 15.

Az SZTE Fogorvostudományi Kar nyílt napjára 2015. január 10-én (szombaton) délelőtt 10 órától várják az érdeklődőket a Tisza Lajos körút 64-66. szám alatt, a II. emeleti tanteremben. E szombaton és január 30-án (pénteken) délelőtt 10 órától rendezi meg kari nyílt napját a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar.

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar 2015. január 25-én (vasárnap) ad tájékoztatást 10 és 12 óra között Szegeden, az Eötvös utca 6. szám alatt.

(Részletes program: a szegedi egyetem adott karának honlapján.)

A Szegedi Tudományegyetem összegyetemi nyílt napra és szülői értekezletre várja 2015. február 7-én (szombaton) délelőtt az érdeklődőket az SZTE úgynevezett központi épületébe (Szeged, Dugonics tér 13.).

 

  SZTE lézeres kísérlet az oktatási börzén


Magyarország legnagyobb oktatási börzéje, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás sok ezer látogatót vonz.

Az idei Educatio kiállítást 2015. január 22-24. között a budapesti Syma rendezvényközpontban hívják életre.

A 15. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Szegedi Tudományegyetem is megjelenik. Idén is önálló SZTE standon tájékoztatják a felvételizésre készülő diákokat, a szüleiket és tanáraikat a 12 kar és az SZTE Tanárképző Központ szakkínálatáról.

Kiadványokkal és attrakcióval készül minden SZTE-kar. Az érdeklődőknek – többek között – lézeres kísérleteket mutatnak be. Ez is kifejezi: érdemes az SZTE-n tanulni, hiszen több szak diplomásainak is jól fizető munkahelyet kínál majd – többek között – a Szegeden épülő ELI.

 

  Összehasonlítható a kínálat


A középiskolások számára is kiváló tájékozódási lehetőség az ingyen látogatható Educatio kiállítás. Ott több mint 50 hazai felsőoktatási intézmény – közte az ország egyik legrangosabb egyetem, az SZTE – kínálata hasonlítható össze.

Az egyetemek és főiskolák képviselőitől és jelenlegi hallgatóitól megtudhatják a legfrissebb és legfontosabb információkat a képzési rendszerről, a szakokról, a felvételi esélyekről és lehetőségekről, valamint a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézmény nyújtotta szabadidős tevékenységekről is kérdezhetnek – olvasható az Edcucatio honlapján.

Jellegzetessége az oktatási szakvásárnak, hogy ott a tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, a külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények és oktatással foglalkozó kutatóintézetek is bemutatják kínálatukat. A felvételizésre készülő középiskolások a Szegedi Tudományegyetemet az F22-es standnál találják. A térkép itt elérhető: térkép.

További információ a 15. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás honlapján.

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.