Fiatal tehetségek Szegeden – Papp Melinda, az értékteremtő újságíró

A Szegedi Tehetségpont részeként működő SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségek mutatkoznak be hónapról hónapra a Somogyi-könyvtár klubteremében. 2014. november 5-én, szerdán 17 órakor Papp Melindával, a Sófi Különdíj és az SZTE Egyetemi Sajtóért Pro Talentis Díj nyertesével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Papp Melinda a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban érettségizett 2009-ben. Gimnáziumi évei alatt megnyerte a mozgóképkultúra és médiaismeret OKTV-t, emellett pedig a magyar irodalom és magyar nyelv OKTV-ken 16. és 18. helyezést ért el. 2009 és 2014 között az SZTE BTK kommunikáció- és médiatudomány szakán folytatott először BA, majd MA szintű tanulmányokat. Az elmúlt öt év során elnyerte a Szeged Városi Ösztöndíjat, a Köztársasági Ösztöndíjat, 2012-ben pedig a DUE Médiahálózat pályázatán az Év Ifjúsági Sajtódíjasa kitüntetést. Ugyanebben az évben 3. helyezést ért el Az év diák videó-újságírója pályázaton. Első filmjével, a Teljes gőzzel című ismeretterjesztő filmmel az Országos Diákfilmszemlén és a VAS-FILM, Vas megyei független filmfesztiválon is eredményesen szerepelt. 2014-ben elnyerte a Sófi Különdíjat és az SZTE Egyetemi Sajtóért Pro Talentis Ösztöndíjat is. Az egyetem utolsó évében humánkommunikáció kutatással kezdett el foglalkozni, így a filmezés és a média világa mellett a tudományos pálya iránti fogékonysága is egyre erősödött benne. M. Ivaskó Lívia témavezetése mellett óvodáskorú gyermekek nyelvi és kognitív képességeit vizsgálta a mesterképzést lezáró szakdolgozati témaként. 2014-ben előadást tartott a Média OKTV Konferencián, a KÉP-TETT-SZÓ-HANG-NET Konferencián pedig egy meseműhelyt vezetett, főképp egyetemisták részvételével.Munkája és tanulmányai mellett Papp Melinda kikapcsolódásképpen sokat jár különböző színházi előadásokra, főképp a független színházi darabok keltik fel érdeklődését. Mestere Kövérné Klucsik Edit, az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék elektronikus szakirányának vezetője, akit kiemelkedő szakmai teljesítményért 2011-ben a Szegedi Tudományegyetemért Sajtódíjjal, 2006-ban az SZTE Sófi Alapítvány Médiadíjával tüntették ki.


Papp Melindával és mesterével 2014. november 5-én 17 órakor Szalay István, a Közéleti Kávéház Kuratóriumi Elnöke beszélget.

 

SZTEinfo

 

Korábban írtuk: Fiatal tehetségek Szegeden – Tóth Andrea mutatkozik be

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)