Magyarság, európaiság – írd ki magadból versben!

Milyen magyarnak lenni Európában? Milyen európainak lenni a Kárpát-medence szívében, Magyarországon? Ebben a témakörben vár verseket a Szegedi Tudományegyetem Médiacentruma és a Tiszatáj Online irodalmi folyóirat a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodájával együttműködve Európaiság – magyarság címmel.

A verspályázattal a 125 éve született költő, piarista tanár és tartományfőnök Sík Sándor emléke előtt tisztelgünk. Egy pályázó legfeljebb három alkotással nevezhet, melyek terjedelme lehetőleg ne haladja meg a 2 oldalt (12-es betűméret, szimpla sorköz). A beküldött versek csak olyan kéziratok lehetnek, melyek eddig még nem jelentek meg nyomtatásban.

A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el.
A pályaműveket a Szegedi Egyetem Magazin szerkesztőségébe (6722 Szeged, Honvéd tér 6.) kell elküldeni vagy elektronikus úton a szem@rekt.szte.hu e-mail címre.
Beadási határidő: 2014. március 15. (szombat).
Az eredményhirdetésre az SZTE Egyetemi Tavasz ünnepélyes megnyitó ünnepségén kerül sor.
A teljes kiírás itt tölthető le.

A verspályázat legjobbnak ítélt alkotásai megjelennek a Szegedi Tudományegyetem MédiaCentrum Hírportálján, illetve a Tiszatajonline.hu által közösen gondozott SZTEkult internetes felületen, valamint a Tiszatajonline.hu-n is.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)